Hirdetés

Nem lesz drágább a Yonah

A tajvani DigiTimes híroldal gyártói forrásokból származó információkat közölt az Intel következő generációs mobil platformjának részét képező, Yonah kódnevű processzorok várható áráról. A gyártók számára, ezres tétel-nagyságrendre érvényes árlista szerint a kínálat gerincét képező modellek nagyjából a jelenleg kapható 700-as sorozatú Pentium M processzorok árszintjén lesznek hozzáférhetők.

 

Kétmagos Pentium M (Yonah) árak
Modell Órajel FSB Induló ár (dollár)
x50 2,17 GHz 667 MHz 637
x40 2 GHz 667 MHz 423
x30 1,83 GHz 667 MHz 294
x20 1,67 GHz 667 MHz 241

Mint ismeretes, a 65 nm-es gyártási eljárással készülő processzorok az Intel jövő év elején debütáló Napa platformjának alapjai lesznek, mindazonáltal a napokban kötött megállapodás értelmében 2006-tól egyes Apple Macintosh modellekeben is megtalálható lesz az új központi egység, továbbá erre az architektúrára épül az Intel számos, jövőben megjelenő digitális otthon koncepcióba illő terméke.

Az új platform eddig ismertetett technikai részletei és a most nyilvánosságra került árak ismeretében nem nehéz megjósolni, hogy a noteszgép-piac jövőre töretlen lendülettel bővül majd tovább, az elemzők szerint túlszárnyalva az idei eladásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés