Hirdetés

Négyfiókos QNAP NAS kisvállalkozásoknak

A gyártó újdonsága két gigabites Ethernet és egy 10 gigabites SFP+ porttal érkezik.

A QNAP egy újabb NAS-sal, a négyfiókos TS-431KX-szel bővítette termékpalettáját, ami leginkább a kisvállalkozások számára nyújthat költséghatékony alternatívát az adatmentésre/visszaállításra/szinkronizációra. A 6 Gbps-os SATA interfésszel szerelt tárolók fogadására felkészített, gyorscserés eszköz agya egy 1,7 GHz-en ketyegő, négymagos AnnapurnaLabs AL-214 processzor, melyhez alapból 2 GB DDR3L RAM jár, de a memória mennyisége igény esetén akár 8 GB-ra is megnövelhető (egyetlen slot van e célra a nyomtatott áramköri lapon). A hálózati csatlakozás egy 10 gigabites SFP+, illetve két gigabites Ethernet port segítségével valósulhat meg, de a tervezők három USB 3.2 Gen1 (5 Gbps) aljzatnak szintén szorítottak helyet a burkolaton.

(forrás: QNAP) [+]

Szoftveres oldalról a Notification Center tájékoztatja a felhasználót a mindenféle rendszereseményekről, és ha arra van szükség, megmutatja, hogy melyik applikációt lenne célszerű használni a felmerülő probléma megoldásához, míg a Security Counselor felméri a hálózat biztonságát, és beállításokat javasol annak fejlesztésére. A TS-431KX támogatja a pillanatkép (snapshot) technológiát, valamint a HBS-t (Hybrid Backup Sync), így nem csupán a ransomware-ek és a véletlen törlések/módosítások ellen élvezünk némi védelmet, de adott a lehetőség, hogy állományainkat egy másik NAS-ra, netán felhőbe is lementsük.

(forrás: QNAP) [+]

A QTS App Center része a megfigyelő rendszerek kiépítésében segédkező Surveillance Station, a NAS-ok, mobil eszközök és számítógépek közti automatikus szinkronizációt végző Qsync, az LXC és Docker appok importálását és exportálását lehetővé tevő Container Staion, a több e-mail fiók centralizált menedzsmentjét megvalósító QmailAgent, a fájlrendszerezést automatizáló Qfiling, továbbá a gyorskeresésre szolgáló Qsirch, s ha ez nem volna elegendő, a letölthető mobil applikációknak köszönhetően módunk nyílik a NAS távoli elérésére is. A 2 GB RAM-os verzió 444 euró ellenében már megtalálható a QNAP Amazon oldalán, de egyelőre még nincs készleten.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés