Hirdetés

A QNAP nem ismeri a pihenés fogalmát

A tajvani multi nem rest, és ismét egy új termékcsaláddal jelentkezett, ami két- és négyfiókos megoldásaival a költségekre érzékenyebb felhasználókat célozza meg.

Nem alszanak túl sokat a QNAP házának táján, hiszen egy újabb NAS szériával, a TS-x31P3-mal adott magáról életjelet a vállalat. A két- (TS-231P3), illetve négyfiókos (TS-431P3) kivitelben érkező újdonságok egy 1,7 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos Annapurna Labs AL-314-es processzort használnak, ami mellé a típus függvényében 2 vagy 4 GB-nyi DDR3L RAM párosulhat, ám mivel (egyetlen) SO-DIMM slotról van szó, nem leforrasztott memóriáról, utólag egy 8 GB-os modult is bedobhatunk az SSD gyorsítótárazást ismerő eszközökbe.

(forrás: QNAP) [+]

A fiókok természetesen mindegyik modell esetében gyorscserések, és a hálózatra való kapcsolódás egy 2,5 vagy egy 1 gigabites RJ-45 csatlakozó segítségével történik. A burkolaton még három darab (5 Gbps-os) USB 3.2 Gen1 portnak szorítottak helyet a tervezők, és a megszokott szoftveres hátország (és az olyan képességek, mint mondjuk a pillanatkép vagy a HBS technológia támogatása) hiánytalanul megvan.

SKU fiókok száma/memória
TS-231P3-2G kétfiókos, 2 GB RAM
TS-231P3-4G kétfiókos, 4 GB RAM
TS-431P3-2G négyfiókos, 2 GB RAM
TS-431P3-4G négyfiókos, 4 GB RAM

A vételárakat tekintve egyelőre nem tudunk bővebb információkkal szolgálni, de az új hálózati adattárak specifikációit látva úgy véljük, hogy azok a költséghatékonyabb szegmensben fognak startolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés