Hirdetés

Belépőszintű rackmount NAS a QNAP kínálatában

A tajvani multi négyfiókos újdonságát elsősorban kisvállalkozások részére szánja.

A QNAP bemutatta legújabb, 1U magas, 295 mm mély rackmount NAS-át, a négyfiókos TS-451DeU-t, ami kategóriájában a költséghatékony belépőszintre érkezett. Az AES-NI titkosítást használó hálózati adattár agya egy Intel HD Graphics 600-as lapkával megfejelt, 2 GHz-en kegyegő (burst órajel 2,9 GHz), kétmagos Celeron J4025 processzor, melyet 2 GB DDR4 memóriával támogattak meg, de a két rendelkezésre álló SO-DIMM slot lehetővé teszi a 8 GB RAM-ra való bővítést is. A gyorscserés fiókokba nem csupán 3,5, de 2,5 hüvelykes merevlemezt/SSD-t (SATA 6 Gbps) is pakolhatunk, miközben a cache-elést két M.2 2280-as SATA SSD-vel gyorsíthatjuk.


(forrás: QNAP)

A hálózathoz történő kapcsolódást két 2,5 gigabites Ethernet port segítségével valósíthatjuk meg, és a Port Trunking funkciónak hála legfeljebb 5 Gbps-os adatátviteli sebességet várhatunk a Qtier auto-tieringet ismerő eszköztől. A blokkalapú pillanatképek biztosítják az adatok védelmét, illetve azonnali visszaállításukat, és hatékonyan lépnek fel a titkosításra épülő vírustámadások ellen. A HBS (Hybrid Backup Sync) megkönnyíti a helyszíni/távoli/felhős biztonsági másolatok készítését, a QuDedup technológia pedig deduplikálja az állományokat a forrásnál, azaz (dióhéjban) eltávolítja a redundáns fájlokat és csak az egyedieket tárolja lemezen.


(forrás: QNAP) [+]

A beépített App Centernek köszönhetően számos telepíthető alkalmazás szegődhet szolgálatunkba, melyekkel kibővíthetjük a NAS felhasználási módozatait, például több virtuális gépet hosztolhatunk, létrehozhatunk felhős gatewayt, professzionális kamerarendszereket működtethetünk, vagy a Plex media szerverrel hozhatunk össze egy többzónás multimédiás központot.

A gyártó üdvöskéjét egy 100 wattos tápegység hajtja, és két USB 3.2 Gen 1, valamint két USB 2.0 aljzatnak szorítottak még helyet a három darab, 40 mm-es légkavaróval hűtött apparátuson.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés