Hirdetés

CES 2020: Mesterséges intelligenciával és új NAS-okkal készült a QNAP

Új otthoni és vállalati eszközök mellett új szoftveres funkciókat is prezentált a tajvani gyártó.

Bár a CES már véget ért, még maradtak olyan gyártók, akikről érdemes néhány szót ejtenünk, ilyen például a QNAP is, akik három új NAS meghajtójuk mellett mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókat is mutogattak az újságíróknak. Az új eszközök sorát erősíti az elsősorban vállalati felhasználókat célzó VioStor VS-8348, melynek összesen 8 merevlemezfiókja mellett egy hatmagos Intel Core i5-8400T processzor felel a felhasználó igényeinek kielégítéséért, ennél többet azonban a gyártó nem árult el a hardverrel kapcsolatban.

TS-230
TS-230 [+]

Kicsit többet tudunk a két, otthoni felhasználásra szánt újdonságról, melyek a TS-251D és TS-230 megnevezéseket kapták. A duó mindkét tagja két darab 3,5 vagy 2,5 hüvelykes adattárolókat fogadni képes fiókkal rendelkezik, hardveres szempontból viszont lényeges különbségek vannak.

TS-251D
TS-251D [+]

A TS-230-at egy Realtek RTD1296 hajtja, rendszermemóriából pedig 2 GB-ot kapunk, melynek utólagos bővítésére nincs lehetőség. Ezzel szemben a TS-251D borítása alatt egy Intel Celeron J4005 típusú processzort találunk modelltől függően 2, illetve 4 GB (később 8 GB-ig bővíthető) RAM társaságában. Mindkét NAS esetében a Gigabit Ethernet, USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozók is megtalálhatók a hátoldalon, a TS-251D-nél ráadásul ezek egy külső HDMI kimenettel és egy belső PCIe 2.0 x4 slottal is kiegészülnek. A beépített flash tárolóra telepített QTS 4.4.1 operációs rendszer szintén a közös tulajdonságok listáját gyarapítja, ami a gazdag alkalmazáskínálat mellett snapshot és a Computexen demózott QuMagie funkciókat is magáénak tudhatja.


[+]

A hardveres újdonságok mellett a szoftverekre is nagy hangsúlyt fektetett a gyártó, ami pedig talán közülük a legérdekesebb, az az immáron mesterséges intelligenciával is megtámogatott, frissített QVR Pro alkalmazás. A QVR Face névre hallgató új funkció képes a megfigyelt kameraképeken valós idejű arcfelismerésre és a felismert személyek azonosítására, valamint azok bekategorizálására nem és életkor szerint.


[+]

A rendszeren belül csoportokat is létrehozhatunk (például engedélyezett és nem kívánatos személyek), melyekhez akár értesítéseket is rendelhetünk azok felbukkanásakor, a külső fejlesztők számára elérhető API segítségével pedig intelligens beléptetőrendszert vagy automatikus munkaidő-figyelő szoftverek is készíthetők. Hogy az arcfelismerés pontosan mikortól lesz a QVR Pro program része, illetve hogy az új NAS-ok mikor és milyen áron lesznek elérhetők, azt a gyártó egyelőre nem árulta el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés