Hirdetés

NEC-Mitsubishi TFT-kijelző LED-háttérvilágítással

Az NEC a tavalyi Photokina kiállítás alkalmából mutatta be professzionális, hardveresen kalibrálható SpectraView kijelzősorozatát. A 19 hüvelykes, 1280x1024 pixel felbontású SpectraView 1980 és a 21,3 colos, 1600x1200 képpontos SpectraView 2180 is 10 bites look-up táblázattal rendelkezik a gamma érték beállításához, miközben a vörös, zöld és kék csatorna értékei külön is szabályozhatók. A mellékelt SpectraView Profiler szoftver és akár az NEC, akár más gyártók célhardvere segítségével a monitorok Mac OS és Windows 2000/XP operációs rendszerek alatt is beállíthatók például a digitális kiadványszerkesztésben, illetve nyomdatechnikában alkalmazott szabványoknak megfelelően.

Az NEC standjának igazi sztárja azonban alighanem mégis a LED-háttérvilágítással ellátott, 21,3 hüvelyk képátlójú SpectraView 2180WG prototípusa volt. A LED-es megoldás több előnnyel is rendelkezik a hagyományos hidegkatódos (CCFL) fényforrásokkal szemben. A külön állítható RGB-diódák segítségével pontosabb a színhőmérséklet beállítása, és az elérhető színtartomány is nagyobb, a CRT-monitorok képességeit is túlszárnyalva biztosítható az ECI vagy a kvázi-szabványnak számító Adobe RGB színtér támogatása. Emellett a legtöbb LCD-kijelzőhöz képest nagyobb a színstabilitása, bekapcsolás után egy-két percen eléri a névleges értékeket, egyenletesebb a képfelület megvilágítása, és hosszabb a háttérvilágítás élettartama.

A legfrissebb hírek szerint júniusban piacra kerülő SpectraView 2180WG árát az NEC-Mitsubishi egyelőre nem közölte, egyes források szerint 5500 euró körül fog alakulni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés