Hirdetés

Gyors TFT-monitorok az iiyamától

Gyors képváltásokkal tűzdelt videók, játékok esetében fontos kritérium, hogy a monitor meg tudja-e jeleníteni élesen, utánhúzásoktól mentesen a képet. A TFT-paneles kijelzőknél általában az a tapasztalat, hogy – noha már ennél gyorsabb típusok is vannak – a 8 ms-os reakcióidő már csaknem mindenre elég. Ezt tükrözi az is, hogy a nagyobb gyártók termékválasztékában egyre inkább ez a kategória kerül túlsúlyba.

Az iiyama két új, 8 ms-os válaszidőt kínáló, TN+film paneles TFT-kijelzőt vezet be az európai piacra. A 17 hüvelykes ProLite E430S és a 19 hüvelykes ProLite E480 mind külső megjelenésében, mind főbb jellemzőiben megegyezik: fényerejük 300 cd/m2, kontrasztarányuk 700:1, felbontásuk 1280x1024 pixel, betekintési szögük vízszintesen 150, függőlegesen pedig 135 fok.

A kisebb képátlóval rendelkező modell beépített hangszóróinak a teljesítménye is kisebb valamivel: 2 x 1,5 watt a nagyobbik 2 x 2 wattjával szemben. Az sRGB színtartományt támogató kijelzők számos beállítási lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára, hátrányukként említhető azonban, hogy csak analóg (D-Sub) jelbemenettel rendelkeznek.

A ProLite E430S ára 319 euró, míg a ProLite E480S ára 479 euró körül alakul; mindkét típus megvásárolható fehér és fekete színben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés