Hirdetés

Újabb gyors TFT-monitorok a BenQ kínálatában

Az LCD-kijelzőknél mostanában nem történt látványos előrelépés a válaszidők tekintetében, még ha mind több modellt látnak is el újabb, gyorsabb panelekkel. Úgy tűnik azonban, hogy a marketingesek ellenállhatatlan késztetést éreznek arra, hogy ebbe az értékbe sűrítsék mindazt, amit egy monitor képminőségéről elsőként érdemes elmondani. A hagyományos gyakorlat szerint az LCD-panelek reakcióidejét úgy adják meg, hogy megmérik, mennyi időt vesz igénybe, míg egy pixel feketéből fehérre, majd újra feketére vált – ezt kombinált reakcióidőnek is nevezik.

Ha ezen érték lejjebb tornászását a technológia állása nem teszi lehetővé, papíron rossz esetben úgy „gyorsítanak” rajta, hogy csak a fekete-fehér váltást veszik figyelembe, jobb esetben pedig a szürkeárnyalatok közötti (gray to gray, G2G) váltás idejét adják meg. Míg az előbbi gyakorlatilag hasznavehetetlen értéket ad, a mind általánosabbá váló utóbbi, vagyis G2G-adatnak akár előnye is lehet a kombinált idővel szemben, hiszen jobban jellemzi a videózásra, játékra való használhatóságot.


BenQ FP71V+

Akármi is vezérelte a BenQ illetékeseit, tény, hogy kijelzőik reakcióidejét egy ideje a G2G-adattal jellemzik, aminek megvan az a hangzatos következménye, hogy az elsők között dobhatnak piacra 5, illetve 6 ms-os TFT-monitorokat. Az új megjelenítők a V sorozat tagjai, a 17 hüvelykes FP71V+ a gyorsabb, míg a 19 hüvelykes FP91V+ épp csak picit lomhább.

Mindkettőt a képi paraméterek dinamikus szabályozását, élesebb képet és teltebb színeket biztosító Senseye technológiával ruházzák fel, és a – más cégek terminológiájában – GlareType kijelzőkéhez hasonló felülettel készítik. Fényerejük 400 cd/m2; a kisebbik típus kontrasztaránya 500:1, a nagyobbiké pedig 450:1. Mindkét modell D-Sub és DVI csatlakozóval rendelkezik.

Az FP71V+ és az FP91V+ áprilisban kerül az üzletekbe, rendre 349, illetve 499 eurós áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés