Hirdetés

A 30 hüvelyk feletti LCD-tévéké a jövő

Az AU Optronics hatodik generációs gyártósorán az elmúlt hónapban kezdték meg a tömegtermelést, aminek következtében módosul a vállalat által szállított egyes TFT-panelek részesedése az értékesítésekben. A változás leglátványosabban az LCD-tévékben használatos paneleket érinti, itt ugyanis jelentősen nő a 30 hüvelyk képátlójú vagy annál nagyobb megjelenítők aránya – írja a DigiTimes Hsiung Huira, az AOC alelnökére hivatkozva.

A legalább 30 colos LCD-TV panelek első negyedévi 18 százalékos részesedét 26 százalékra kívánják növelni, amivel párhuzamosan a 20 hüvelykesek aránya a szállításokban 67-ről 55 százalékra apad.

Az új 6G üzem termelésének súlypontját a 32 hüvelykes panelek fogják képezni. Az LCD-tévék iránti globális keresletet ebben az évben 17-18 millió darabra becsülik, melynek jelentős részét, körülbelül 5,6-6 millió készüléket 32 colos panellel látnak el.

Az üzem gyártósorain június végéig 37 hüvelykes panelek sorozatgyártását is megkezdik. Erre az időpontra az üzem kapacitása eléri a 30 ezer szubsztrátumot, míg a teljes, 60 ezer szubsztrátumos kapacitást ez év végéig szeretnék elérni.

A számítógépekhez használatos monitorok terén az AUO a második félévben enyhén a 17 hüvelykesek felé tolja a szállításokat, 61-ről 62 százalékra növelve a részesedésüket, miközben a 15 colosok első negyedévi 7 százaléka 5-re csökken. A fennmaradó részt a 19 colos panelek teszik ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés