Hirdetés

Az MSI felszerelte a Twin Frozr hűtőt a GeForce GTX 680-ra

Az MSI végre felturbózta a GeForce GTX 680-as VGA-t, így a gyárilag tuningolt megoldás megkapta a vállalat Twin Frozr III hűtőjét. Utóbbi megoldás meglehetősen kedvelt a felhasználók körében, amit főleg a hővezető csövekkel tarkított borda hatékonyságának, és a két darab ventilátor alacsony zajszintjének köszönhet.

Az újdonság a referenciakártyák nyomtatott áramköri lapjára épül, ám az MSI is pótolja az eredeti megoldásokról lehagyott fázist, így a VGA-n négy helyett már öt fázis gondoskodik a GPU tápellátásáról. Maradt azonban a két darab 6 tűs PCI Express tápkonnektor, mely a komolyabb tuningnak nem kedvez.

A GK104-es lapkára épülő, gyárilag tuningolt termék 1536 CUDA magja 1058 MHz-en, míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6 GHz-en üzemel. A GPU Boost a gyártó állítása szerint átlagosan 1124 MHz lesz. Itt megjegyezzük, hogy az NVIDIA 1006 MHz-es magórajelet ajánl 1056 MHz-es GPU Boosttal.

Az MSI a kártya hátlapján nem változtatott, így továbbra is két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található rajta. Szokás szerint a csomag része az Afterburner nevű tuningprogram, mely teljes mértékben kezeli majd a GeForce GTX 680 Twin Frozr III jelzésű kártyát. Sajnos a hazai megjelenésről és az árcéduláról még nincs pontos információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés