Hirdetés

A Gainward leplezte le az első 4 GB-os GeForce GTX 680-at

A Gainward a referencia GeForce GTX 680 után előhúzta a Phantom jelzésű modellt, mely a megszokott extravagáns hűtőre alapoz. A termék alapvetően a referenciakártyák nyomtatott áramköri lapjára épül, de a jobb tuningolhatóság érdekében a vállalat az eredeti megoldásokról lehagyott fázist pótolja, így a méretes, hővezető csövekkel és két darab ventilátorral tarkított hűtőborda alatt négy helyett már öt fázis gondoskodik a GPU tápellátásáról. Ezzel egyetemben a kártya egy 6 és egy 8 tűs csatlakozóból szerezheti az energiát, ami a tuning szempontjából fontos.

A GK104-es lapkára épülő VGA gyári tuningot kapott, így az 1536 CUDA mag 1084 MHz-en, míg a GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6,3 GHz-en üzemel. A GPU Boostot a tervezők 1150 MHz-es átlagértékre emelték. Fontos, hogy a Phantomból két verzió készült, így az újdonság válaszható 2, illetve 4 GB VRAM-mal is. Utóbbi megoldás esetében az extra memória a nyomtatott áramköri lap hátoldalán kap helyet, és egy fémlemez hűti a lapkákat.

A kártya hátlapján két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található, ami megfelel az NVIDIA ajánlásainak. A Gainward az árazásról nem számolt be, de valószínű, hogy a 2 GB-os modell csak kicsit lesz drágább a referenciatermékekhez viszonyítva, ám a 4 GB-os megoldás a Komplett.se webáruház adatai alapján 5995 svéd koronába kerül, ami az Egyesült Államok valutájára átszámítva 870 dollár. Remélhetőleg ebben az árban csak az újdonságfaktor szerepel, mivel ennyi pénzért nem éri meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés