Hirdetés

Befutott az EVGA GeForce GTX 680 SuperClocked

Az elmúlt héten még senki sem állhatott elő gyárilag tuningolt GeForce GTX 680-as VGA-val, így a GK104-es lapkára épülő termékek 1536 CUDA magja 1006 MHz-en, míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6 GHz-en üzemelt. Megérkezett azonban az első gyárilag tuningolt megoldás, mely az EVGA nevéhez fűződik és 2 GB VRAM-ot kapott.

A SuperClocked jelzéssel ellátott termék teljesen megegyezik a referenciakártyával, ám a vállalat a magórajelet 1058 MHz-re, míg az effektív memória-órajelet 6,2 GHz-re emelte. A GPU Boost órajel szokás szerint 100 MHz-es gyorsulást jelent, így átlagosan 1113 MHz-es értékre lehet számítani.

Az EVGA a hűtőn nem változtatott, valamint a kártya hátlapján továbbra is két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található. A gyártó azonban rögtön két verziót is készít. A drágábbik megoldás 530 dollárba kerül, és kap egy exkluzív backplate borítást, ami a kártya hátulját védi, illetve hűti. Az olcsóbbik változatról ez lemarad, de cserébe az ára is 520 dollárra csökken.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés