Hirdetés

Mozgolódás és átszervezés az Intelnél

Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat komoly átalakuláson megy keresztül, aminek következtében gördülékenyebb lesz a termékfejlesztés, továbbá az új piacok kutatása, valamint a stratégiai változtatások kivitelezése is egyszerűbbé válhat. Szembetűnő változás lesz, hogy az egyes fejlesztési divíziók egy nagy részlegben – az Intel Architecture Groupban – fognak egyesülni. A gyártástechnológiák fejlesztését és magát a gyártást az Intel Technology and Manufacturing Group fogja felügyelni. Mindkét csoport külön vezetővel rendelkezik majd, tehát Paul Otellini számos feladat alól mentette fel magát, így jobban tud majd a stratégiai kérdésekre koncentrálni.

Érdemes megjegyezni, hogy hasonló szervezeti felépítést vezetett be tavasszal az AMD is. Az átszervezések mindkét cégnél a platformszintű fejlesztések előretörése miatt következtek be, hiszen a multiprocesszorok kora hamarosan véget ér, és beköszönt a rendszerszintű integráció időszaka, amikor az összes feladat számítása egyetlen lapkában fog történni.

Az átszervezésekkel egyetemben az Intel két vezető beosztású dolgozójától is búcsúzik. Az egyik távozó Pat Gelsinger, aki a vállalat műszaki részlegéért felelt, ám hamarosan az EMC tárolóeszközeinek fejlesztését fogja felügyelni. A másik Bruce Sewell, aki a cég vezető jogásza volt. Valószínűleg Paul Otellini kérte fel a távozásra, mivel az Európai Bizottság elmarasztalta az Intelt a trösztellenes törvények megsértése miatt. Az ítélet ellen a vállalat már fellebbezett, de a szakértők – és maga Bruce Sewell – szerint az új vizsgálat jóvá fogja hagyni az eredeti büntetést. A Santa Clara-i óriáscég vélhetőleg az időhúzásra játszik, hiszen az AMD minden bizonnyal kártérítési pert fog indítani az Európai Bizottság döntésére alapozva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés