Hirdetés

Felújított AOpen barebone mobil processzorokhoz

XC Cube barebone-rendszerei között az AOpen már korábban is kínált mobil processzorokat fogadó modelleket, a Living Art sorozat EZ855 jelű tagját a hasonló formatervet követő, de még kisebb MZ855 követte. A két típus alapját képező i855GME chipset fölött időközben eljárt az idő, így nem meglepő, hogy hamarosan Európában is piacra kerül az i915G + ICH6 lapkakészlet köré épülő, 479 tűs Pentium M és Celeron M processzorokat támogató MZ915-M.

Az új mini-PC mérete 20 x 32 x 10,6 cm, ebből kifolyólag csupán alacsony profilú kártyákkal bővíthető – ehhez egy PCI Express x16 és egy PCI aljzat biztosított. Az alaplap két foglalatába maximum 2 GB összkapacitású DDR memóriamodulok illeszthetők. Adattárolóként egy 3,5 colos merevlemez és egy, a noteszgépekből ismert slimline optikai egység alkalmazható akár Parallel, akár Serial ATA portra kötve. A Realtek ALC880 audiovezérlő jóvoltából nyolccsatornás hang szólaltatható meg; a mini-PC rendelkezik digitális audiokimenetekkel is. A hálózati interfész a Gigabit Ethernet szabványt követi, ezenkívül vannak USB 2.0, Firewire, PS2, soros, párhuzamos portok, az integrált grafikus rendszerhez pedig VGA- és TV-kimenet tartozik.

Az MZ915-M fekete és fehér színben is megjelenik, és kapható lesz színben hozzáillő ún. Expansion Box is, amelynek kiterjedése megegyezik a mini-PC-vel, és két 5,25 colos vagy egy 5,25 és egy 3,5 colos meghajtó, illetve kártyaolvasó beszerelését teszi lehetővé. Az MZ915-M várhatóan októberben kerül az üzletekbe, nettó ára 320 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés