Hirdetés

Biostar mini-PC integrált NVIDIA grafikával

Tavasz óta fokozott várakozás övezi az NVIDIA C51 kódnevű chipsetjét, hiszen az nForce2 IGP óta ez lesz a vállalat első alaplapi vezérlője, amelynek grafikus magot tartalmazó változata is piacra kerül. A hagyományos, északi és déli híd elrendezésű chipset megjelenésére már nem kell sokat várni, ezt tanúsítja a Biostar által máris beharangozott iDEQ 330N jelzésű barebone is.

A 939 tűs AMD Athlon 64 processzorokat legfeljebb 1 GHz-es HyperTransport kapcsolaton keresztül kiszolgáló rendszer PCI Express x16 aljzatba illeszkedő videokártyával bővíthető, már ha az integrált magnál erősebb 3D-gyorsítóra van szükség. Az északi híd részeként érkező grafikus vezérlő a GeForce 6-os sorozat egyik tagja lesz – egészen pontosan a TurboCache-sel kiegészített GeForce 6200.

A Biostar új mini-PC-jének két RAM-foglalatában maximum 2 GB DDR memória helyezhető el. További bővítéshez egy PCI és egy, az opcionális WLAN-kártyát fogadó mini-PCI csatoló biztosított. A tárolórendszer két IDE- és két, RAID-be is köthető SATA-meghajtóból állhat. A Realtek ALC882 kodek révén 8+2 csatornán szólal meg a hang.

Az iDEQ 330N nem nélkülözi a manapság szokásos portokat, köztük analóg és digitális audio ki- és bemenetekkel, USB 2.0-val, Firewire-rel, infravörös és Gigabit Ethernet porttal, illetve hétféle memóriakártyát kezelő olvasóval. Az energiaellátás egy aktív PFC-vel szerelt, 250 wattos tápegység feladata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés