Hirdetés

Második generációs modellt kap a Surface Laptop Go

A Microsoft azért annyira nem nyúlt hozzá a 2020-as év végén bemutatott elődhöz.

A Microsoft még a 2020-as esztendő novemberében leplezte le a Surface Laptop Go nevű notebookot, amelynek legfőbb előnye az volt, hogy kedvező árszintet célzott. Ezért cserébe persze nagy csodát sem várhatott a felhasználó, de annyira nem számított rossz alternatívának. Borítékolható volt, hogy idővel jön az utód, és ez a pillanat most el is érkezett, ugyanis a redmondi óriáscég bejelentette a Surface Laptop Go 2-t.

Rögtön érdemes leszögezni, hogy az alapdizájn alig változott, a friss gép szinte ugyanazt a vázat használja. Ennek persze a méretein picit változtattak, így már 278,13 x 206,25 x 15,75 mm-es kiterjedésű, és nagyobb hangsúlyt kapott a modularitás, aminek hála cserélhető a Surface Laptop Go 2 SSD-je és akkumulátora is. Persze ehhez a Microsoft vagy egy hivatalos szervizpartner segítségére lesz szükség.

Az 1,13 kg-os rendszer megtartotta az előd 12,4 hüvelykes, 1536x1024 pixeles, érintésérzékeny felületű kijelzőjét, fejlődött viszont a webkamera. Bár a specifikációk szerint továbbra is 720p-s egységről van szó, valójában nem a korábbi szenzor dolgozik az új modellben, hanem egy némileg jobb minőségű képet rögzítő verzió.

Az igazi változás a vázon belül történt, ugyanis a Microsoft a 10. generációs Intel processzorokról a 11. generációs Core i5-1135G7 modellre váltott, amely négy magot, illetve Xe architektúrára épülő IGP-t kínál, az LPDDR4X szabványú rendszermemória kapacitása pedig 4, 8 vagy 16 GB lehet – utóbbi csak a vállalati piacra szánt modellnél kérhető. A SSD-ből 128 vagy 256 GB-os választható, az egyes modelleken pedig ujjlenyomat-olvasó is található, továbbá az elődhöz viszonyítva fél órával, 13,5 órára nőtt a várható üzemidő.

Surface Laptop Go 2 ice blue, platinum, sage és sandstone [+]

A Surface Laptop Go 2 más szempontok alapján a korábbi modellt másolja, viszont bővült a színválaszték, így mostantól platinum, sandstone, ice blue és sage fantázianevű verziók közül lehet választani. A legolcsóbb modell 4 GB RAM-ot és 128 GB-os SSD-t kínál majd 599 dollárért cserébe, de 16 GB RAM és 256 GB-os SSD mellett már 1099 dollárt kell majd fizetni a friss fejlesztésért. Normál esetben mindegyik gépen Windows 11 Home operációs rendszer fut, de a vállalati piacra szánt változatnál Windows 11 Pro kerül előtelepítésre, amiről igény esetén vissza lehet váltani Windows 10 Próra. A Surface Laptop Go 2 masinák már előrendelhetők, a szállításuk pedig egy hét múlva kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés