Hirdetés

Minimum igényként írná elő az SSD-t a Microsoft?

A Trendfocus riportja alapján közeleg az idő, amikor a HDD már belépőszinten sem lesz elég jó.

A merevlemezek ugyan még ma is nagyobb értéket képviselnek, ha a tárhelyhez mérjük a fizetendő összeget, de mostanra nincs olyan nagy különbség, hogy ne lehetne minden PC esetében elgondolkodni az SSD alkalmazásán, főleg akkor, ha figyelembe vesszük az ezzel járó előnyöket. Emiatt záros határidőn belül eljöhet az a pont, amikor az SSD az alapfelszereltség része lesz minden gép esetében.

Az adattárolási iparági ismert elemzőjének számító Trendfocus szerint ezt elősegítheti a Microsoft, ugyanis a cég arra kéri az OEM-eket, hogy ne használjanak többet HDD-t boot meghajtónak, így a Windows 11-et mindenképpen telepítsék SSD-re az előre épített rendszerek esetében. A riport arról is beszámol, hogy a gyártóknak 2023-ra meg kell felelniük a követelményeknek, de még folynak a tárgyalások arról, hogy a határidőt 2024-re kitolják.

Arról nincs pontos adat, hogy a Microsoft miképpen szeretné elérni a fentieket, de nyilván meg lehet az eszközük rá, ha az újabb Windows 11 verziók minimum követelményének megjelölik az SSD-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés