Hirdetés

Különálló formában nem érhető el a Windows 11 SE

Valószínűleg lenne rá kereslet, de a Surface Laptop SE notebookhoz van kötve a rendszer.

Az előző héten írtunk a Windows 11 SE operációs rendszert futtató Surface Laptop SE notebookról, amellyel a redmondiak az iskolákat célozzák meg. Maga az operációs rendszer önmagában is érdekes, mivel számos olyan funkciója van, ami hasznos lehet a tanulók számára. Többek között alapértelmezetten OneDrive-ra ment számos adatot, gyengébb konfigurációkon is jól működik, illetve az iskolák rendszergazdái a Microsoft Intune-on keresztül kontrollálhatják, hogy a nebulók miket telepíthetnek, illetve milyen böngészőkiegészítőket használhatnak. Mindez akár a Surface Laptop SE nélkül is érdekelheti az iskolákat, így valószínűleg lenne vevő a Windows 11 SE operációs rendszer licencelésére, amit aztán bárhova telepíthetnek.

Ez ugyanakkor egyelőre csak álom marad, mivel a Windows 11 SE Surface Laptop SE notebookhoz van kötve, vagyis muszáj megvenni a hardvert, hogy meglegyen a szoftver. Erre ráadásul vigyázni is kell, ugyanis ha egyszer másik operációs rendszer kerül a szóban forgó mobil masinára, akkor a Windows 11 SE többet nem lesz visszahozható, ez ugyanis csak gyári telepítéssel jár, az újratelepítése nem lehetséges.

Bár a fentiek alapján a Windows 11 SE üzleti modellje tényleg a Chrome OS-re hajaz, de nem biztos, hogy mindenben érdemes másolni a Google koncepcióját, egyelőre azonban a Microsoft csak erre koncentrál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés