Hirdetés

Lian Li PC-Q09FN Mini-ITX HTPC ház – tágas minimalizmus

A Lian Li legújabb, kifejezetten HTPC-k alapjának szánt PC-Q09FN Mini-ITX-es háza első pillantásra sokaknak akár ismerős is lehet, nem véletlenül, hiszen a másfél évvel ezelőtt bemutatott PC-Q09 és PC-Q09F továbbfejlesztett, átgyúrt leszármazottjáról van szó. A fekete (PC-Q09FNB) és ezüst (PC-Q09FNA) színben elérhető alumínium ház mérete 296 x 140 x 190mm, tömege 2,44 kg. Mivel elsősorban nappalik szereplője lehet a doboz, ezért a gyártó igyekezett előlapját a lehető legegyszerűbbre tervezni, az összefüggő szálcsiszolt felületet csak egy külső 5,25”-es, vékony meghajtóhely, 2 x USB 3.0 port és a bekapcsoló gomb töri meg.


[+]

Az adott deszka hiába támogatna egy bővítőkártyát, a ház erre nem nyújt lehetőséget, ami tekintve a célterületet nem feltétlenül szívfájdalom, de vásárlás előtt ezt érdemes figyelembe venni, mert bizonyos esetekben azért hiányozhat. Cserébe viszont a házhoz mellékelnek egy SFX méretű tápot, amely minőségét biztosítja a 80 Plus-os tanúsítvány, valamint az FSP márkanév. Az esetleges optikai meghajtó alatt egyetlen 3,5”-es merevlemez rögzítésére van lehetőség, a keret rezgéselnyelő felfüggesztéseket is kapott. Azonban ha ez kevésnek bizonyulna, arra az esetre az egyik sarokban egy másik keretbe további 3 x 2,5”-es adattároló szerelhető.


[+]

A hűtésről egyetlen, 120 mm-es oldalsó ventilátor gondoskodik, további bővítési lehetőség nincs, de különösebben nincs is rá szükség. Érdemes még megemlíteni, hogy a processzorhűtő magasságát 50 mm-ben maximalizálták.


[+]

A Lian Li PC-Q09FN Mini-ITX HTPC ház vételára mindkét színvariáns esetén 149,99 dollár, amely magában foglalja a 300 wattos FSP tápegységet is.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés