Hirdetés

Megkésve bár: itt az Abit NI8 SLI

Példátlan, csaknem két hónapos késéssel reagált az NVIDIA nForce4 Intel Edition lapkakészletének megjelenésére a tajvani Abit Computer Corporation. A cég múlt héten bejelentett, NI8 SLI típusjelzésű termékéhez hasonló alaplapok a konkurens gyártók égisze alatt már hosszú hetek óta a piacon vannak, ugyanakkor a szokatlanul komótos fejlesztési tempó az utóbbi időszakban jellemzőjévé vált az egykor talán szebb napokat látott vállalatnak.

Az Abit NI8 SLI kialakítását és tudását tekintve számos hasonlóságot mutat a konkurencia korábban megjelent termékeivel, így ez az alaplap is LGA775 tokozású Pentium processzorokat fogad (a kétmagos modellekkel is kompatibilis) 800 illetve 1066 MHz-es rendszerbusz mellett. Az nForce4 SLI Intel Edition északi híd révén az alaplaphoz két PCI Express x16 foglalatú videokártya csatlakoztatható, a memóriarendszer pedig maximum 8 GB, 667 MHz órajelű, DDR2 szabványú memóriát támogat, kétcsatornás üzemmódban is.

A két Ultra-ATA csatornán összesen négy egységet, illetve négy SATA II merevlemezt kezelő alaplapot felruházták az Abit által fejlesztett technológiák egész sorával, így köztük a rendszert finomhangoló és rendszerfelügyeleti alkalmazásokat összegyűjtő µGuru technológiával, a Q-OTES névre keresztelt passzív chipsethűtővel, a külön az alaplaphoz csatolható, nyolccsatornás AudioMAX hangkártyával, illetve a CPU hőmérséklete felett őrködő CPU ThermalGuard technológiával. Az Abit NI8 SLI részletes paraméterei megtekinthetők a termék weboldalán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés