Hirdetés

Még nincs kész a Barcelona, de legalább már láttuk működni

Más lehetősége nem lévén egy félig kész, de legalább már demózható négymagos Barcelona prototípussal érkezett a tajvani Computex kiállításra az utóbbi időben komoly nehézségekkel küzdő, több fronton is támadott AMD. Bár a korábban sokak által várt nagy durranás elmaradt, a világ megtudhatta, hogy a Barcelona igenis létezik, helyszíni tudósítónk is látta Tajpejben.


A Supermicro szervere két négymagos Opteronnal

Az új szerverprocesszor egy (vagy két) demópéldányával üzemelt a Supermicro standján kiállított AS-4021M-T2R+ típusú kétprocesszoros szerver, valamint a Uniwide egyprocesszoros Uniserver 1512 kiszolgálója is. A szerverekben található processzorokkal kapcsolatban sajnos semmilyen részletbe nem avattak be minket, a DailyTech azonban a jelek szerint ennél szerencsésebb volt, nekik ugyanis a Tyan standján – ahol szintén üzemelt egy ilyen demógép – legalább annyit elárultak, hogy a kiállításra küldött CPU 1,6 GHz-es órajelen ketyeg, és az AMD jelenleg 2 GHz-ig tudja csak skálázni a Barcelona magot.

Többek közt ez is utalhat arra, hogy az új szerverprocesszor fejlesztése korántsem ért még a finishez, jóllehet az AMD korábbi ütemtervében, illetve nyilatkozataiban júliusi-augusztusi időpontra ígérte a piaci bevezetést. A gyártó partnerei már kevésbé optimisták e tekintetben, többek szerint a chip jelenlegi állapotát figyelembe véve aligha lesz tartható ez a rajtidőpont.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés