Hirdetés

Kitart a nyári Barcelona-premier mellett az AMD

Alig egy nappal azután, hogy az interneten szárnyra kaptak a legújabb pletykák az AMD új generációs, Barcelona magos Opteronjainak érkezéséről, sajtóközleményt adott ki az érintett témában a processzorgyártó. A meglehetősen szűkszavú kommünikében kevés konkrét információ szerepel, a szöveg lényegi mondanivalója tulajdonképpen csak annyi, hogy a gyártó mindenképpen szállítani fogja augusztusban az első K10-es CPU-kat, ám minden jel szerint ez csak a lapkák működési frekvenciájára kiható kompromisszumok árán válhat valóra.

A közlemény szerint az első Barcelona-alapú szerverek ennek megfelelően szeptemberben kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, bár hogy ezek pontosan milyen processzorokkal érkeznek majd, azt továbbra is homály fedi. Az AMD egyelőre annyit árult csak el, hogy a megjelenés időpontjában 2 GHz-en tetőzik a négymagos Opteron-termékvonal órajele, a gyorsabb (energiatakarékos, normál és SE) változatok pedig a negyedik negyedévben érkeznek majd.

Az AMD ezzel lényegében megerősíteni látszik tegnapi, több forráson alapuló híradásunkat, melyben az első, egyelőre vélhetően öt tagból álló sorozat paramétereit foglaltuk össze. Ha a híresztelések beigazolódnak – márpedig a jelek szerint be fognak –, az elsőként debütáló Barcelona magos szerverprocesszorok órajele 1,9 és 2,0 GHz lesz, októberben (azaz a negyedik negyedév elején) pedig legalább további négy modellel bővülhet a kínálat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés