Hirdetés

Médiaközpont a Toshibától

A Toshiba bemutatta új, HD felbontású multimédiás tárolóeszközét, a STOR.E TV+-t, amely akár egy 2 TB-os médiafájl tárolására és csatlakoztatott eszközökhöz való továbbítására alkalmas. Mindezek mellett a gyártó állítása szerint képes kiküszöbölni a legtöbb olyan kompatibilitási problémát, amely általában akkor jelentkezik, amikor a felhasználók az elavult és az új médiaberendezéseiket próbálják csatlakoztatni, vagy régebbi tartalmakat próbálnak lejátszani.

A termékkel kapcsolatban Szabó Tamás, a vállalat magyarországi marketing vezetője elmondta, hogy manapság egy külső multimédiás merevlemez sokkal többre képes annál, hogy csupán digitális tartalmak tárolója, biztonsági másolatok hordozója és mindezek vezérlőeszköze legyen. Otthoni médiaközpontként is működik, amely támogatja a különféle kodekeket, így képes az összeférhetetlenségek leküzdésére is.

Toshiba STOR.E TV+
Toshiba STOR.E TV+

A nagyfelbontású videofájlok a tévéképernyőn 1080p felbontásban történő megjelenítéséhez a STOR.E TV+ HDMI interfésszel rendelkezik. Másfelől a STOR.E TV+ csatlakoztatható az olyan televíziókészülékekhez is, amelyek nem rendelkeznek a legújabb felületekkel (mint például USB), de tartalmaznak RCA bemenetet.

A szokásos vezetékes csatlakoztathatóság mellett a Toshiba útjára indította a STOR.E TV+ Wi-Fi használatra alkalmas verzióját. Ez egy olyan opcionális Wi-Fi USB hardverkulcs, amelyet a két USB csatlakozófelület egyikébe lehet behelyezni, így lehetővé téve a STOR.E TV+ és a vezeték nélküli otthoni hálózat összekapcsolását. Emellett a STOR.E TV+ rendelkezik egy, legfeljebb 16 GB kapacitású SDHC memóriakártyákkal kompatibilis kártyaolvasóval is. A modell a hazai képviselet tájékoztatása szerint rövid időn belül már itthon is megvásárolható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés