Hirdetés

Kicsi + könnyű + olcsó = Bluedot BTV-2200

A méretháború folyamatosan zajlik, ki tud minél olcsóbban minél nagyobb kijelzőt előállítani, de eközben sokszor megfeledkeznek azokról, akiknek egyszerűen nincs lehetőségük arra, hogy egy ötven hüvelykes plazmával díszítsék fel garzonjukat vagy bérelt szobájukat. A tokiói székhelyű Bluedot azonban szívén viseli a ő sorsukat is, és bejelentette, hogy várhatóan április 16-án hivatalosan is a boltokba kerül új készülékük, a huszonkét colos képátlóval rendelkező,  LED háttérvilágítású BTV-2200.

Március elején már piacra dobtak egy hasonló modellt, a BTV-1800-at, ám abban még a hagyományos CCFL háttérvilágítást alkalmazták. A készülék kis mérete ellenére képes a Full HD felbontás megjelenítésére, és mindössze 46 milliméter vastag. A tömege 4,5 kilogramm, tehát könnyen mozgatható, bár ez egy televízió esetében talán nem annyira lényeges szempont. A gyártó egy-egy HDMI, S-Video, és kompozit bemenetet is rápakolt az eszközre. Sőt egy D-Sub bemenet is megtalálható rajta, így akár monitorként is használható.

Ma már egyre gyakoribb valamilyen öko mód beépítése a tévékbe, és ezt ebből a termékből sem spórolták ki. Van szundi funkció is, aminek segítségével beprogramozható, hogy a készülék mikor kapcsoljon ki, sőt a tévé automatikusan készenléti állapotba lépteti magát, ha nem kap jeleket – bár ez a 24 órás tévéadások korában már némiképp veszít a jelentőségéből.

A gyártó egyértelműen a hálószobákba, kisebb irodákba, garzonokba, kollégiumi szobákba szánja e készülékeit. Az árképzés során a jelek szerint tekintettel voltak a diákokra is, hiszen a BTV-2200 állítólag már nyolcvanezer forintnak megfelelő japán jenért megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés