Hirdetés

Lian Li PC-V355 minitorony – újabb szálcsiszolt, kompakt kuckó

A Lian Li az utóbbi időben megint nagyon elkapta a kompakt számítógépházak fonalát. Szinte alig múlt el hét úgy, hogy ne érkezett volna 1-2 apróság. A jelek szerint „van még ott, ahonnan ezek jöttek”, hiszen ma jelentették be a PC-V355 minitornyot, amely asztali konfigurációnak, vagy erőteljes HTPC-nek adhat elegáns keretet.


[+]

A szokás szerint fekete vagy ezüst színben elérhető ház szálcsiszolt alumínium borítást kapott. 283 x 263 x 386 mm-es kiterjedésével és 3,7 kilogrammos tömegével nem mondhatni túl kicsinek, de egy teljes méretű toronyhoz képest legalább feleakkora. Szélessége és magassága majdnem megegyezik, ezért szemből nézve elég kocka hatása van, mélysége viszont egy arasznyival nagyobb. Előlapja a légbeömlő nyílásokon, a középen elhelyezett logón és a bekapcsoló gombon kívül csak a szokásos kivezetéseket (2 x USB 3.0 port és az audiocsatlakozók) tartalmazza, optikai meghajtónak hűlt helye. Persze a PC-V355 rendelkezik egy külső 5,25”-es bővítési lehetőséggel, csak ez furcsa módon a jobb oldali panelen lett kialakítva.


[+]

Az oldallapok patentes rögzítést kaptak, így különösebb erőfeszítés és szerszámok nélkül könnyen eltávolíthatók. A merevlemezkeretbe 3 x 2,5/3,5”-es adattároló rögzíthető, ehhez gumialátétes, kézzel behajtható csavarokat mellékelnek, így elméletileg a tányéros meghajtók rezdülései is izolálva lesznek. Alaplaptálcája microATX és Mini-ITX szabványú deszkákat fogad, ráadásul ez a hátlappal együtt egy mozdulattal kihúzható, így a szereléssel nem kell a szűkös térben küzdeni.


[+]

A hűtést két elülső 120 mm-es ventilátor végzi, ezek mosható porszűrők védelmében egymás mellett sorakoznak, a huzatból az adattárolók és az esetleges bővítőkártyák is részesülnek. A termék a belső elrendezésének köszönhetően összesen négy bővítőréssel rendelkezik, amelyekbe akár 310 mm hosszú VGA-k is illeszthetők. A táp hosszát 210 mm-ben, a processzorhűtő magasságát pedig 100 mm-ben maximalizálták a tervezők.


[+]

A Lian Li PC-V355 minitorony forgalmazása még a hónap elején megkezdődik, vételára alumínium testvéreihez hasonlóan elég magas, 139 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés