Hirdetés

Lian Li PC-V750 – tömzsi ház E-ATX kompatibilitással és átvariált táppal

Az E-ATX alaplapokat is fogadó házak többsége kellemetlenül nagy és nehéz, amely nem könnyíti meg sem elhelyezését, sem pedig esetleges szállítását. Ezért a Lian Li mérnökei megpróbálkoztak egy olyan koncepcióval, amely ha némileg átvariálva is, de minden a kategóriás jellemző hardverelemnek bőséges helyet nyújt, ráadásul teszi mindezt aránylag kompakt méretben. Ezen gondolatok mentén született meg a PC-V750.


[+]

Mérete 230 x 440 x 586 mm, tömege 7,35 kilogramm, és a gyártó termékeire jellemzően alumíniumból készült. A ház fekete és ezüst színben lesz elérhető, belsejében egyes alkatrészek festetlenek, ezenkívül egy ablakos oldalpanellel szerelt variáns érkezése is várható, amely már kívül-belül feketére lesz fényezve. A nem megszokott arányok miatt már első pillantásra furcsa az összkép, ami főleg annak köszönhető, hogy magasságához képest mélysége lényegesen nagyobb. A felületek megmunkálására és minőségére továbbra sem lehet panasz, a szálcsiszolt alumínium burkolat és az egyszerű vonalak roppant eleganciát kölcsönöznek a toronynak.


[+]

Előlapját egy sűrűn lyuggatott, perforált rész uralja, amelyen keresztül a mögötte található ventilátorok jutatják be a konfigurációba a friss levegőt. Külső meghajtóhelyből egyetlen 5,25”-es árválkodik a felsőbb régióban, ezenkívül oldalt a szokásos nyomógombok és audioaljzatok, 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0, valamint egy eSATA port sorakozik.


[+]

Belterébe kukkantva is szokatlan kép fogadja a kíváncsi tekinteteket, ugyanis az E-ATX kompatibilitással rendelkező alaplaptálca a ház teljes magasságában terpeszkedik, ezzel kiszorítva a tápegységet a hátsó szekcióból. Így végül a PSU rögzítési pontja a ház elejében lett kialakítva, betáplálása egy a hátlapi panelre kivezetett toldalékkal lehetséges. Az alaplaptálcán szerelőablak és kábel bújtató rések is láthatók, valamint mögötte is elég nagy helyet hagytak a kábelek rendezett elvezetéséhez.


[+]

A 90 fokban kifordított merevlemezkeret hot-swap rendszerű, azaz a benne tornyosuló adattárolók akár menet közben is cserélgethetők. Itt összesen 6 x 3,5”-es és egy 2,5”-es meghajtó találhat otthonra, de a külső 5,25”-es bővítési lehetőség is felhasználható ilyen célra, sőt, a ház aljába további 3 x 2,5”-es vagy 2 x 3,5”-es HDD/SSD illeszthető. A keret és a táp pozíciója fix, ez 380 mm-es hosszúsági korlátot jelent a videokártyák számára.


[+]

A hűtést 5 darab 120 mm-es ventilátor végi: két elülső, két felső és egy hátsó, vagyis a kereszthuzatban és az alkatrészek megfelelő szellőztetésében nem lesz hiba. A gumírozott peremű tömlőfuratokat sem spórolták le, ha esetleg folyadékhűtés kerülne a rendszerbe.

A Lian Li a PC-V750-nel kapcsolatban sajnos pontos érkezési dátumot és vételárat eddig nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés