Hirdetés

Lian Li PC-D8000 számítógépház – kerekes monstrum 20 merevlemezhellyel

A teljes méretű számítóházak választékában a komolyabb igényeket támasztó felhasználók is jó eséllyel megtalálhatják a számukra kedvező tornyot, azonban elképzelhető olyan elvetemült, szerverszintű konfiguráció, amely még ezekben a méretes darabokban sem fér el. A Lian Li szerint azonban ekkor sem kell lemondani az eleganciáról és a minőségről, viszont nem árt szélesre tárni a pénztárcákat, ugyanis legújabb alumínium szörnyetegük nem lesz olcsó mulatság!


[+]

A Lian Li PC-D8000 405 x 628 x 572 mm-es, tömege pedig 13 kg, de a nyers adatok ismerete nélkül első pillantásra is szembetűnik fő ismérve: kétszer olyan széles, mint egy átlagos toronyház. A főleg alumíniumból készült PC-D8000 külseje a gyártóra jellemző dizájnt kapta szálcsiszolt, fekete felületekkel és egyszerű vonalvezetéssel, belseje nyers fémszínű. Nem meglepő módon a monstrumot szokásos lábak helyett kerekekkel szereltek fel, amire szükség is lehet, hiszen hardverkomponensekkel alaposan megrakodva tömege könnyedén 20-30 kilogrammra hízhat.


[+]

Előlapja maximálisan puritán és szimmetrikus, csupán 6 x 5,25”-es külső meghajtóhely sorakozik két csoportba rendezve, ezek közül az egyikben az I/O panel kapott helyet, amelyen a bekapcsoló és reset gomb, valamint 4 x USB 3.0 port található.


[+]

Oldallapjaihoz hasonlóan előlapja is pillanatok alatt eltávolítható, amire szükség is van, mert a két sorba rendezett, majdnem teljes magasságban végigfutó merevlemezkeretek innen férhetők hozzá. Roppant bővíthetőségére biztosan nem lesz panasz, ugyanis tányéros adattárolóból összesen 20 darabot építhetünk a rendszerbe, amelyek egy kulcs segítségével biztonságosan zárolhatók. A 2,5”-es HDD/SSD-kről sem feledkeztek meg, ezekből egy 5,25”-es keretbe kettő szerelhető.


[+]

A torony szélessége és a merevítők elég problémássá tennék egy alaplap beszerelését, azonban az egész tálca bővítőkártyákkal együtt hátrafelé kicsúsztatható, így bármilyen csere vagy bővítés könnyen kivitelezhető, ráadásul a méretes tepsire HPTX és E-ATX szabványú deszkák is rögzíthetők. A videokártyák hossza miatt sem kell aggódni, 410 mm-es hossz áll rendelkezésükre, valamint a táp is egészen 360 mm-ig nyújtózhat. Helyesbítve nem is táp, hanem tápok, mert a PC-D8000 két PSU befogadására képes, így akár redundáns betáplálású konfiguráció is megvalósíthat.


[+]

Gyárilag ventilátorokat nem mellékelnek, de a lehetőségek bőségesek: elöl, jobban mondva a merevlemezkeretek két oldalán 6 x 140 mm-es, hátul 3 x 140 mm-es és egy 120 mm-es, valamint külön megvásárolható tetőpanelekkel további 4 x 140 mm-es légkavaróval kelthető megfelelő mértékű huzat, és még a vízhűtés előkészítés sem maradt ki a felhozatalból.


[+]

A Lian Li PC-D8000 PC-ház egyes európai webáruházakban már előrendelhető, vételára 329 dollár.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés