Hirdetés

A Lian Li gőzmozdony számítógépháza nem csak mozog, de füstöt is okád

A Lian Li nem éppen hétköznapi PC-CK101 számítógépházával először az idei Computexen találkoztunk személyesen, amely egy működő gőzmozdony modellként is funkcionált. Akkor azt mondtuk, hogy bizonyára csak egy a kiállítás kedvéért készült prototípusról lehet szó, a legfrissebb sajtóközlemény szerint viszont bárki által megvásárolható lesz a furcsa ház, ráadásul két külön modell is érkezik belőle.


[+]

Az alumínium ház két részből áll: a mozdonyból és a vagonból. A mozdony egy gyárilag mellékelt SFX szabványú tápot rejt, amelyet az FSP gyártott, 300 watt leadására képes és még 80 Plus tanúsítvánnyal is rendelkezik. Szintén ebbe a szekcióba lehet elrejteni egy 2,5/3,5”-es adattárolót és egy slim optikai meghajtót, amely szemből etethető. A bekapcsoló gomb is elöl kapott helyet, valamint a mozdony oldalára két USB 3.0 port is került.


[+]

A vagon „szállítja” a Mini-ITX szabványú alaplapot, amely szellőztetéséről egy porszűrővel megtámogatott 120 mm-es ventilátor gondoskodik. A két részt összekötő kábelek egy csatornában futnak, így a tekergőző vezetékek nem roncsolják az összképet. A Standard modell egy darab sínrészlettel érkezik, amelyen egy réztábla büszkén hirdeti, hogy ez bizony egy „2012 Special Edition Chassis”.


[+]

Ami azonban még érdekesebb, hogy egy Premium variáns is elérhetővé vált, amelynek csomagolásában akkupakk, villanymotor, kerekek, szíjhajtás és minden olyan apró kiegészítő megtalálható, amivel mozgásba lendíthető a szerelvény. Persze vasút nélkül ez nem lenne egyszerű, ezért ehhez a verzióhoz nem egy, hanem hat darab sínrészletet adnak, ezeken fel-alá gurulhat a vonat, a teljes összhatás kedvéért pedig egy elektromos porlasztót is a kéménybe dughatunk, amit szintén mellékelnek.


[+]

A Lian Li PC-CK101 Standard és Premium gőzmozdony számítógépház vételára rendre 229 és 379 dollár.


[+]

Előzmények

Hirdetés