Hirdetés

Cougar Challenger gamer ház letagadhatatlan stílusjegyekkel

A Cougar egy olyan házat mutatott be, amely kétségtelenül a játékos felhasználókat célozza meg, és megjelenése efelől egy percig sem hagy kétséget. A 268 x 514 x 523 mm-es Challenger miditorony előlapja elég „egyedire” sikerült, ha szigorúak akarunk lenni, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy rusnya, bár ízlések és pofonok, nem kizárt, hogy megtalálja célcsoportját. Egy biztos, elegánsnak vagy visszafogottnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető, de a narancssárga keret legalább fekete és fehér színben is elérhető.


[+]

Túllendülve a vizuális sokkon, képességeit tekintve nagyon is korrekt a Challenger. Előlapján 3 darab 5,25”-es és egy 3,5”-es külső meghajtóhely látható, ezek alatt pedig az elülső, 200 mm-es, LED-es ventilátor légbeömlő nyílásai kaptak helyet. A bekapcsoló gomb a felső élben egy a vadászrepülőkről ismert csapóajtó alatt bújik meg. A ház tetején a szokásos audiocsatlakozók és a 2 darab USB 3.0-s port mögött SATA dokkoló is helyet kapott, amely lehetővé teszi bármilyen szabványos 2,5/3,5”-es HDD/SSD gyors és könnyű rendszerbe illesztését.


[+]

A Challenger belsejében a 90 fokkal kiforgatott merevlemezkeretbe 7 darab szerszámmentesen szerelhető, narancssárga fiók sorakozik, ezekben 2,5 és 3,5 hüvelykes adattárolók egyaránt rögzíthetők. Ekkor maximum 300 mm hosszú videokártyákat illeszthetünk a rendszerbe, azonban ha ez kevésnek bizonyulna, úgy a keret felső része kicserélhető egy 2,5”-es rekeszre, így 330 mm-re növelhető a tér, de ha beérjük az alsó négy meghajtóhellyel, akkor a terültet szabadon hagyva 410 mm-ig nyújtózhatnak a túlméretezett bővítőkártyák.


[+]

Az alaplaptálca nem sok izgalmat tartogat, a méretes szerelőablakon kívül számos kábelbújtató rés található rajta, a gumírozott szegélyeket azonban lespórolták. A hűtést alapesetben a már említett, méretes elülső és egy 120 mm-es hátsó ventilátor végzi, ezenkívül számos egyéb légkavaró installálható a legkülönfélébb méretekben. Az alsó és oldalsó ventilátorhelyek előtt mágneses rögzítésű porszűrők húzódnak, így ezek eltávolítása és tisztítása nem okozhat különösebb gondot.


[+]

A Cougar Challenger gamer ház vételára sajnos ismeretlen.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés