Hirdetés

A Giada bemutatta eddigi legerősebb mini számítógépét

A kompakt PC-iről ismert Giada bemutatta kínálatuk eddigi legerősebb darabját, a D2305-öt, amely maximális kiépítésben szerény fizikai kiterjedése (174 x 230 x 55 mm) ellenére normál méretű asztali számítógépeket megszégyenítő teljesítményt nyújt. Természetesen belsejében Intel Ivy Bridge processzor dolgozik, az igényekhez igazítva a HM77 Express vezérlőhíd mellé Core i3, i5 és i7 APU társítható.


[+]

A központi egységbe integrált HD Graphics 4000 sok esetben elégséges lehet, de ha nagyobb grafikus potenciálra vágyunk, akkor NVIDIA GeForce GT 610 és GT 640 dedikált VGA-k közül lehet választani. Az adatok tárolására egy maximum 500 GB kapacitású merevlemez áll rendelkezésre, de dupla mini PCIe foglalatának köszönhetően mSATA csatolós SSD is kerülhet a konfigurációba, amely vagy az operációs rendszert és a fontosabb programokat tárolja, vagy pedig gyorsítótárként funkcionálhat. A rendszermemória mérete 4 GB, ez a dupla SO-DIMM foglalat által 8 GB-ra növelhető. A gyártó egy optikai meghajtó lehetőségétől sem akarta megfosztani a vásárlókat, a DVD vagy Blu-ray meghajtó is szerepel a listában, ezek etetése az egyszerű előlapon húzódó résen keresztül lehetséges.


[+]

Csatlakozókkal gazdagon ellátott, hátlapján 3 x USB 3.0, 2 x USB 2.0 és egy eSATA port, HDMI és DVI videokimenet, analóg és digitális (S/PDIF) hangkimenet és egy Gigabit Ethernet kompatibilis hálózati aljzat sorakozik. A szokásos vezeték nélküli technológiák, mint amilyen az IEEE 802.11n Wi-Fi és a Bluetooth szintén támogatott, valamint egy 4 az 1-ben kártyaolvasó is a repertoár részét képzi. Táplálását egy 90 wattos külső adapter végzi, fogyasztása tehát a legcombosabb kiépítésben is ezen az értéken belül marad.


[+]

A Giada D2305 mini számítógép hivatalos weboldala szerint „hamarosan érkezik”, de árat még nem közölt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés