Hirdetés

Szemüvegmentes sztereó 3D-t kínál az LG DX2000

A Cinema 3D-s kijelzők bemutatásával az LG komoly előrelépést tett a 3D legnagyobb méregfogának kihúzásában, ám a passzív szemüveg bármennyire is könnyű, még mindig viselni kell, ami sajnos sokak számára még mindig nem elfogadható megoldás. Éppen ezért a dél-koreai gyártó a következő lépcsőben már tényleg a szemüveg eldobását célozza meg, és ennek az elképzelésben az első gyermeke az LG DX2000 jelzésű monitor.


[+]

A 20 hüvelykes LED-es háttérvilágítással rendelkező megjelenítő 1600x900 pixeles felbontásra képes. A TN+film panel 5 ms-os válaszidővel dolgozik, a statikus kontrasztaránya pedig 1000:1. A sztereó 3D-s hatást kijelző előtti parallaxis lencse hozza létre, amely elkülönítik a jobb és bal szem számára szánt információt. Ez a legtöbb hasonló megoldás esetében csak akkor működik, ha a kijelzőt tökéletesen merőlegesen nézi a felhasználó, de az LG DX2000-be a fejlesztők építettek egy kamerát is, ami a szem elmozdulását elemzi, és ennek megfelelően változtatja a 3D-s információ megjelenését. Ezzel a technikával a vállalat elérte, hogy legyen némi szabadság a betekintési szögeket tekintve, de hátrány, hogy egyszerre csak egy felhasználó szempárjának mozgása követhető nyomon, így a 3D-s hatás a többi néző számára már nem lesz értékelhető minőségű. Természetesen a sztereó 3D módot igény esetén ki lehet kapcsolni, így a kijelző hagyományos, úgynevezett 2D-s módban is működhet.

A monitor a képet DVI, illetve HDMI bemeneten keresztül fogadja, emellett az LG a szoftveres támogatáshoz a TriDef technológiáját veszi igénybe, ami jelenleg a legjobb képességekkel megáldott sztereó 3D-s keretprogramnak tekinthető.

Az LG DX2000 már kapható a dél-koreai üzletekben, az ára – az Egyesült Államok fizetőeszközére átszámítva – 1210 dollár. A termék tehát nem mondható olcsónak, és a kijelző mérete sem túl nagy, de végre elindult a piac a szemüvegmentes sztereó 3D-s technológiák felé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés