Hirdetés

Sztereó 3D-s LCD-PC-vel jelentkezik az LG

Az LG bejelentette, hogy hamarosan érkezik a V300 névvel illetett LCD-PC-jük, melynek különlegessége, hogy a kijelzőbe épített panel képes a sztereó 3D-s tartalmak megjelenítésére. A 23 hüvelykes megjelenítő a Cinema 3D technológiát használja, vagyis a tartalmak elkülönítésében a passzív szemüveg a fény polarizációját használja ki. Ennek megfelelően 60 Hz-es panel is megfelel a sztereó 3D-s megjelenítéshez, továbbá az aktív szemüveg vibrálása és a szellemképesség sem jelent majd problémát, ennek azonban a függőleges felbontás megfeleződése az ára.

A masina 1920x1080 pixeles, LED-es háttérvilágítású kijelzőt alkalmaz, mely sokak örömére IPS panelre épül, továbbá multi-touch-os érintőképernyős is egyben. A kijelző mögött egy második generációs Core processzor dolgozhat, melyhez 8 GB rendszermemória társítható. A processzorba épített IGP csak részlegesen lesz aktív, mivel az LG a sztereó 3D-s képességek miatt egy jobb terméktámogatással rendelkező megoldást választott. Ennek megfelelően a masina dedikált VGA-t kap, melynek szerepét egészen konkrétan a Radeon 6650M jelzésű MXM modul tölti majd be. Ez a termék igény esetén lekapcsolható, és ilyenkor az integrált grafikus processzor veszi majd át a megjelenítéssel kapcsolatos feladatokat, ezzel engedélyezve a rendszer WiDi támogatását is. Természetesen a 3D-s és sztereó 3D-s tartalmak, csak az AMD GPU-ján keresztül lesznek futtathatóak, ám a többi tartalom esetében a felhasználó dönti el, hogy melyik grafikus magot dolgoztatja. Az LG a játékok sztereó 3D-s megjelenítéséhez a TriDef szoftverét használja, de a vállalat kiemelte, hogy a jövőben számos olyan játék is érkezik, amelyek natív módon kezelik a Catalyst driverének HD3D-s modulját, azaz a sztereó 3D-hez semmiféle keretprogram nem szükséges majd. Információink szerint az első ilyen program az augusztus végén megjelenő Deus Ex: Human Revolution lesz.

A V300-DE10K jelzésű modellben az adatok tárolását 500 GB-os merevlemezre lehet bízni, emellett a DVD lemezeket kezelő meghajtó helyére Blu-ray is kérhető. A hangzásvilágról a beépített 2.1-es hangrendszer gondoskodik, továbbá a termék rendelkezik webkamerával, tévétunerrel, Bluetooth adapterrel, valamint IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modullal is, mely a DLNA eszközöket is támogatja. Szintén alapfelszereltség a két darab USB 3.0-s csatlakozó és a HDMI kimenet.

Az egérrel és billentyűzettel is megspékelt LG V300-DE10K előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel érkezik, előreláthatólag még ebben a hónapban. Az ajánlott fogyasztói áráról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés