Hirdetés

Európába jön a féloldalas felépítéséről ismert 3D-s Samsung S27A950D monitor

A Samsung legújabb monitorát már élőben is láttuk, illetve ki is próbáltuk a budapesti Samsung Forum alkalmával, ám akkor még rejtély volt, hogy mikor lesz elérhető. Kisebb változatáról, pontosabban annak koreai felbukkanásáról már korábban hírt adtunk, de úgy tűnik, hogy nemsokára az európai piacokra megérkezik ennek nagytestvére, a 27"-es S27A950D, melynek felbontása (nem meglepő módon) szintén 1920x1080 képpont. Válaszideje 2 ezredmásodperc lesz, amire mindenképpen szükség van az aktív záras 3D technológia miatt, ami egyébként 120 Hz-es képfrissítést igényel (ezt persze teljesíti a S27A950D). A maximális fényerő 300 cd/m², a kontrasztarány 1000:1, míg betekintési szögei 170/160 fokosak. Ilyen paraméterekkel a panel nyilvánvalóan nem lehet más, mint TN+film (LED háttérvilágítással), aminek használata a 3D-s monitoroknál gyakorlatilag bevett szokás.

A bemenetek terén DVI, HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 csatolófelületekkel számolhatunk. A kávába beépített infravörös adó került, ami a 3D-s szemüveggel való szinkronért felelős. Természetesen aktív záras szemüveg is jár a kijelzőhöz, ám ez nem a 3D Vision égisze alatt működik, hanem iZ3D vagy TriDef keretrendszerrel használható, illetve azokkal a programokkal, melyek natívan támogatják a 3D-t (pl. Avatar). A monitor egyébként a 2D->3D felkonvertálást is tudja a tévékből már ismerős HyperReal Enginnek hála.

Szintén helyet kapott a keretben a PIR szenzor, ami az energiamegtakarításért felelős oly módon, hogy van-e felhasználó a kijelző előtt – ha nincs, akkor először csak a fényerőt csökkenti, majd készenléti állapotba helyezi a kijelzőt. A Samsung S27A950D ára Európában 567,26 euró lesz, két év garanciával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés