Hirdetés

1+1 új LG monitor TN és 3D-s IPS panellel

Az LG Electronics egyik új kijelzője az E91 típusszámozást kapta, mely külsejét tekintve a szupervékony, mindössze 7,2 mm vastag E90-es modellre hasonlít, ahol az elektronika a monitor talpában kapott helyet. A szintén TN+film panelre épülő E91 újdonsága, hogy a kijelző melletti káva méretét sikerült tovább csökkenteni egészen 4,2 mm-ig, így szinte alig van a panel körül keret, mely optikailag sokat dob az új kijelző megjelenésén, pláne úgy, hogy a képátmérő 22"-ről 23"-re nőtt. Nem változott az 1920x1080 képpontos felbontás és a 2 ms-os (szürkéből szürkébe) válaszidő, valamint a 250 cd/m²-es fényerő és a 170/160 fokos betekintési szög sem, tehát a külcsínt és a képátlót leszámítva minden maradt a régi.

A második újdonság a D237IPS típusszámozású modell, mely az LG 3D tévéknél ismert FPR (Film Patterned Retarder) réteggel van ellátva, tehát az IPS panellel szerelt kijelző is képes 3D-s kép megjelenítésre passzív polarizált lencsés szemüveget használva. A kijelző 2D-3D konverzióra is képes, felbontása pedig 1920x1080 képpont. A LED-es háttérvilágítás és az IPS panel együttesen 250 cd/m² fényerőre képes 2D módban, mely 3D-ben sajnos 100 cd/m²-re csökken. A D237IPS hátuljára analóg és DVI bemenetek kerültek, állványa pedig támogatja a kijelző elforgatását, azaz a potré módot is.

További információk sajnos nem láttak napvilágot, így sem az ár, sem pedig a megjelenés pontos dátuma nem ismert, valószínűleg erről csak a pár nap múlva kezdődő berlini IFA kiállításon fog fény derülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés