Hirdetés

Az LG tovább erősíti a szemüvegmentes 3D-t

Az LG nem titkolja, hogy élharcosa szeretne lenni a szemüvegmentes sztereó 3D-s megjelenítésnek, így rendkívül aktívan fejlesztik a termékeiket ebbe az irányba. A D2500N-PN jelzésű monitor is egy ilyen megoldás, melynek 25 hüvelykes LED-es háttérvilágítással rendelkező megjelenítője 1920x1080 pixeles felbontásra képes. Az alkalmazott TN+film panel 5 ms-os válaszidővel dolgozik 250 cd/m²-es fényerő mellett, a statikus kontrasztaránya pedig 1000:1, mely dinamikus módban 5 000 000:1 paraméterre módosul. A monitor a képet DVI, illetve HDMI bemeneten keresztül fogadja, emellett az LG a szoftveres támogatáshoz a TriDef technológiáját veszi igénybe, ami jelenleg a legjobb képességekkel megáldott sztereó 3D-s keretprogramnak tekinthető.

A D2500N-PN a térhatás érzetét egy kijelző elé helyezett parallaxis lencsével hozza létre, amely elkülönítik a jobb és bal szem számára szánt információt. Ez a legtöbb hasonló megoldás esetében csak akkor működik, ha a kijelzőt tökéletesen merőlegesen nézi a felhasználó, de az LG beépített a termékbe egy kamerát, mely a szem elmozdulását elemzi, és ennek megfelelően változtatja a 3D-s információ megjelenését. Ezzel a technikával el lehet érni, hogy legyen némi szabadság a betekintési szögek szempontjából, de hátrány, hogy egyszerre csak egy felhasználó szempárjának mozgása követhető nyomon, így a 3D-s hatás a többi néző számára már nem lesz értékelhető minőségű. Természetesen a sztereó 3D mód igény esetén ki is kapcsolható, így a monitor hagyományos, úgynevezett 2D-s módban is működhet.

Az LG D2500N-PN a hónap végén lesz elérhető Japánban. Az árcédula az Egyesült Államok valótájára átszámolva 1900 dollár körül lesz. Ez félelmetesen soknak hangzik, de mindenképpen jó a vállalat által megkezdett irány, így végre le lehet számolni a zavaró pápaszemekkel, amelyek jelenleg az elterjedt sztereó 3D-s megjelenítés elengedhetetlen kellékei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés