Hirdetés

Az LG újabb extra panelekkel erősíti A540-es notebookcsaládját

Az LG először az idei CES alkalmával mutatta be Xnote A540-H notebookját, amely fő attrakciója a benne található panel volt. A 15,6”-es egység ugyanis amellett, hogy LED-es háttérvilágítású és 1920x1080 pixeles felbontású, még sztereó 3D-s megjelenítési képességgel is rendelkezik, ráadásul teszi mindezt speciális szemüveg használata nélkül. Ez a technológia a szemek követésén alapszik, és ennek függvényében alakítja a megjelenített képet, azonban hátránya, hogy a hatás csak egyetlen felhasználó számára biztosított.


[+]

A gyártó azonban úgy tűnik, hogy magával a laptoppal nagyon elégedett, ezért most úgy döntöttek, hogy az A540-H mellett piacra dobják az A540-T/D és A540-P jelölésű testvéreket is. A triumvirátus tagjai azonban csak az alkalmazott megjelenítő paneltípusában különböznek, belsejük és külsejük teljesen azonos. Pontos specifikációt még mindig nem közölt az LG, így hardverkiépítéséről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy mindegyikben ugyanaz a négymagos Intel Core i7 processzor fog munkálkodni egy NVIDIA GeForce GT555M jelzésű MXM modullal karöltve, tehát a képalkotást nem akarták az IGP teljesítményével agyoncsapni. Kellemes plusz, hogy az életképes hangzásvilágról 4.1-es beépített hangrendszer gondoskodik.


[+]

Az A540-T/D is a háromdimenziós képalkotással kívánja felhívni magára a figyelmet, azonban az A540-H-val ellentétben jelen esetben egy pár divatos, passzív szemüveg is a csomag részét képzi, így akár párban is élvezhető a megjelenítés. Szerencsére az LG azokra is gondolt, akik a trendi térbeli megjelenítéssel szemben inkább a minőséget preferálják, számukra készült a A540-P, amelyben egy szintén Full HD-s felbontású, de AH-IPS panel kapott helyet. Erről a típusról azt kell tudni, hogy hasonlóan magas minőséget képvisel, mint a Samsung Super AMOLED technológia, és annál még kevesebb energiát is igényel.


[+]

A külső dizájnba nem fektettek súlyos munkaórákat a tervezők; a vékony felépítés és az alumíniumfelület ugyan kellemes összhatást nyújt, távolról viszont azt is hihetnénk, hogy egy Apple MacBook Pro terméket látunk.

Távol-keleti megjelenésük a közeljövőben várható. Az LG Xnote A540-P, A540-T/D és A540-H vételára átszámítva rendre 1500, 1700 és 2000 dollár körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés