Hirdetés

Lesz-e nForce2-MX?

Az ukrán ITC Online szerint: az nVidia hamarosan kiadja az nForce2 chipset butított verzióját, melynek nevéről egyelőre csak találgatni lehet, de ötletesen nForce2-MX-nek emlegetik. Az információk szerint a legnagyobb különbség a "rendes" és képességeiben korlátozott verzió között a duálcsatornás DDR vezérlő, illetve annak hiánya lesz, ugyanis az nForce2-MX állítólag nem tartalmazza majd ezt a funkciót, de a 333 MHz-es FSB és a PC2700 (DDR333) DDR RAM-ok támogatása megmarad (és talán a DDR400 is). A southbridge is apró módosításokon megy keresztül, például kihagyják a Firewire támogatást. A forrás szerint lesz integrált grafikus maggal és anélkül szállított chipset is.

Bár a dual-DDR lehetőségének kihagyása valószínűleg sokak szemében szentségtörésnek tűnik, de az nVidia nem is őket, teljesítményre éhes felhasználókat, hanem a SOHO (otthoni-irodai) piacot célozza meg az átalakításoknak köszönhetően kellően olcsó chipsettel, és a tervek szerint a sebesség vetekedhet is majd a rivális VIA KT333 chipsetjeinek teljesítményeivel.

Tehát ha hinni lehet a híreknek, akkor elmondható, hogy az Athlon 64 késése miatt a gyártók nem hagyják abba a K7-es platformra való fejlesztést, inkább - ahogy az az nVidia példáján is látszik - megpróbálják teljesen kiaknázni a piaci lehetőségeket. Az nForce2-MX persze még csak pletyka, az nVidia egyelőre nem is erősítette meg az ITC Online értesüléseit, azért erre szokták mondani: nem zörög a haraszt...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés