Hirdetés

Jön az nForce 2-MX

Eddig számos pletyka látott napvilágot az nForce 2 lapka "könnyített" verziójáról. Az x-bit labs internetes oldal munkatársai megtudták, hogy az nVidia heteken belül piacra dobja az nForce 2-MX-et.

Az új chipset lehetővé teszi majd - az amúgy drága lapkákat gyártó nVidiának - az árak csökkentését, ami fontos szempont lehet, ha komolyabb részesedést akar a piacból. Az "olcsósítás" jegyében az nForce 2-MX legfőbb ismertetőjele a kétcsatornás memóriavezérlő helyett használt hagyományos, egycsatornás megoldás. Öröm az ürömben, hogy megmarad a 333 MHz-es FSB és a PC2700/DDR333 RAM-ok támogatása, viszont hiába keressük majd az MX-ben az IEEE1394 Firewire portokat és az nVidia integrált hálózati és audiochipjét (ellenben maradnak az USB 2.0 szabványú csatlakozók).

Tény, hogy az új nForce 2 egy jelentősen "megkarcsúsított", ám ugyanakkor rendkívül olcsó termék lesz. Az nForce 2-MX piacra dobását az előd nForce 220 elavultsága is indokolja. Más kérdés, hogy mire jutnak majd az MX-es "deszkák" például a VIA KT400 chipsetes alaplapokkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés