Hirdetés

Jön a legújabb Cosmos a Cooler Mastertől

A Cooler Master leleplezte legújabb, Cosmos SE nevet viselő számítógépházát, ami a jól ismert sorozat jellemvonásait viszi tovább. A dizájnos kivitelezésű termék szokás szerint a megjelenésével hívja fel magára a figyelmet, de kiterjedéssel sincs gond, így a tágas ház ATX, microATX és Mini-ITX méretű alaplapot is fogadhat. A meghajtók három darab 5,25, illetve nyolc 3,5 colos helyre kerülhetnek. A kisebb rekeszek közül mindegyik rejtve van, illetve a fiókok átalakítóval 2,5 hüvelykes meghajtókat is fogadhatnak, méghozzá 18 darabot. A ház nagy része természetesen segédeszköz nélkül szerelhető.

Az 569,4 mm magas, 263,8 mm széles és 524,4 mm mély házban a légáramlatokat az előlap mögé szerelt két darab, kék LED-del rendelkező 12 cm-es ventilátor kelti, míg a felmelegedett levegőt egy hátulra helyezett szintén 12 cm-es, és a felül található egy 14 cm-es légkavaró távolítja el. A hűtési teljesítmény alaposan felturbózható, hiszen felülre még egy 14 cm-es szélgép helyezhető, de egy 14 cm-es megoldás az oldallapra is felszerelhető, illetve egy 12 cm-es ventilátor az adattárolókat is hűtheti.

A torony tetején elhelyezkedő I/O panel – a hangkimeneten és a mikrofonbemeneten kívül – két darab 3.0-s és két 2.0-s USB csatlakozóval szolgál. A gyártó a processzorhűtő egyszerűbb szereléséhez, valamint a kábelek ízléses elhelyezéséhez biztosította a megfelelő kivágásokat, emellett a rendkívül méretes VGA-knak és processzorhűtőknek is van hely bőven. Utóbbi esetben a HDD rekesszel 276, míg a nélküle 395 mm hosszú kártya is befér. Természetesen a vízhűtők csövei is utat találnak az erre kialakított nyílásokon keresztül. A házra maximum 280 mm-es radiátor fér, de ha a felhasználó eltávolítja a HDD rekeszeket, akkor egy 360 mm-es radiátor is beszerelhető. Extrém igények mellett egy 120, egy 280 és egy 360 mm-es radiátor is alkalmazható egyszerre.

A 10,8 kg-os Cooler Master Cosmos SE szállítása hamarosan megkezdődik. A fekete színben érkező, ablakos vagy rácsozott oldallappal választható termék ajánlott fogyasztói áráról azonban még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés