Hirdetés

Kettő az egyben élményt kínál a Lian Li új háza

A Lian Li mindig is híres volt arról, hogy a számítógépházak piacára néha bedobnak egy-egy egyedi koncepciót. A PC-D600 jelzésű termék az utóbbi csoportba tartozik. Az alapötlet az lehetett, hogy a főbb rendszerkomponensek és a különböző meghajtók egymástól elválasztott térbe kerüljenek, így egyrészt több lehetőség adódik a szellőzésre, másrészt elkerülhetők a zsúfoltságból adódó tipikus problémák, amikor a részegységek egymást fűtik.


[+]

A fekete és ezüst színben érkező, ízléses dizájnnal rendelkező újdonság Mini-ITX, microATX, ATX vagy EATX méretű alaplapot fogad, és kilenc darab 5,25 colos rekeszt kínál. Az előbbi fiókok közül hatba helyezhetők 3,5 hüvelykes meghajtók, míg a kisebb 2,5 colos adattárolók fogadására a ház alján alakítottak ki két felfogatót a tervezők.


[+]

A 525 mm magas, 382 mm széles és 415 mm mély házban a meleg levegőt a hátul elhelyezkedő 12 cm-es ventilátor távolítja el, míg a hűvös légáramlatokat az előlapok mögé szerelt három-három darab 12 cm-es légkavaró kelti. A szellőzés még további négy darab 12 cm-es szélgéppel egészíthető ki, vagyis a hűtésre nem lehet majd panasz. A 9,2 kg-os házon az I/O panel elől kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül négy USB 3.0-s csatlakozóval rendelkezik.


[+]

Természetesen a processzorhűtő egyszerűbb cseréjét biztosító rés most sem hiányzik, illetve kábelek is ízlésesen elvezethetők az erre kialakított nyílásokon keresztül, emellett a vízhűtőben gondolkodó felhasználók is megtalálják majd a számításaikat, akár nagyon méretes radiátorok mellett is. A ház alapvető kialakításának hála a 330 mm hosszú VGA-k és a 180 mm magas processzorhűtők beszerelése sem jelenthet akadályt.

Az ablakos oldallappal rendelkező, segédeszköz nélkül is szerelhető Lian Li PC-D600 szállítása még októberben megkezdődik. Sajnos az ajánlott fogyasztói ára meglehetősen borsos, mivel 350 dollárt kell érte fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés