Hirdetés

AOpen barebone kétmagos Pentiumokhoz

Kétmagos AMD processzorokat fogadó barebone-ja után az AOpen bemutatta i945G chipset köré épülő mini-PC-jét, amely maximum 1066 MHz-es rendszerbusz-órajelen kommunikáló, LGA775 tokozású, egy- vagy kétmagos Intel processzorokat fogad. Az XC Cube Metropolitan sorozat újabb tagja az EY945 típusjelet viseli.

A kis számítógépváz mérete 20 x 32 x 19 cm, egy 5,25 colos, valamint összesen két 3,5 colos meghajtó szerelhető bele. Két aljzatába legfeljebb két darab, 2 GB összkapacitású DDR2 memóriamodul illeszthető, bővítőkártyák számára egy PCI Express x16 és egy PCI Express x1 foglalat biztosított.

Ha a 3D-s teljesítmény nem döntő szempont, a rendszer a chipsetbe integrált GMA950 grafikus vezérlővel, illetve a nyolccsatornás HDA hangrendszerrel megfelelő alapot biztosít multimédiás alkalmazásokhoz is; csatlakozói között digitális optikai audioki- és bemenet, koaxiális audiokimenet, VGA- és TV-kimenet is található, utóbbin a megfelelő adapterekkel S-Video, kompozit és komponens jel nyerhető.

Az ICH7 déli híd egy PATA és négy SATA II portot bocsát rendelkezésre, de nem hiányoznak az USB 2.0, Firewire és Gigabit Ethernet interfészek sem. A processzor hűtéséről hőcsöves rézborda gondoskodik; míg a szükséges energiát egy 275 wattos tápegység szolgáltatja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés