Hirdetés

Külső Maxtor tároló RAID funkciókkal

A Maxtor bejelentette legújabb külső tárolóegységét. A OneTouch III Turbo Edition névre keresztelt eszköz két 3,5 colos, 7200 rpm fordulatszámú, ATA csatolófelületű merevlemezt tartalmaz, és típustól függően 600 GB, illetve 1 TB összkapacitással szolgál. A belső elektronika ismeri a RAID 0 és 1 üzemmódokat, így lehetőség van az adatátviteli sebesség vagy – a hasznos tárhelyből áldozva – az adatbiztonság növelésére.

Számítógépekre FireWire-800, FireWire-400 vagy USB 2.0 interfészen kapcsolható a tároló. Mac rendszerek bootolhatnak is róla, míg Windows-alapú PC-k esetében helyreállítási pontok mentésére és – adatvesztés vagy más katasztrófák után – a rendszer visszaállítására nyílik lehetőség, de persze mód van kijelölt állományok vagy könyvtárak másolására is. A készüléken található gomb funkciója programozható; a felesleges áramfogyasztást önálló energiagazdálkodás hivatott megelőzni. A DriveLock szolgáltatással az adatok védelmét oldották meg: mivel a jelszót a firmware segítségével tárolják el, a merevlemez kiszerelése és más gépbe helyezése esetén sem férhetnek illetéktelenek az védett fájlokhoz.

A Maxtor OneTouch III Turbo Edition kisebbik változata 550 dolláros, a nagyobbik 900 dolláros listaáron kerül piacra decemberben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés