Hirdetés

Különálló SteelSeries GameDAC és ráncfelvarrott Arctis sorozat

Az USB-s hangkártya eddig csak az Arctis Pro fejhallgató tartozékaként volt elérhető, ez mostantól megváltozik.

A SteelSeries Arctic Pro fejhallgatót márciusban dobta piacra a dán vállalat, melyhez járt egy USB-n keresztül kommunikáló külső hangkártya, ez azonban sajnos nem volt kapható különálló termékként, így aki a saját zajkeltőjéből akarta kihozni a maximumot, annak más gyártóhoz kellett fordulnia. Most viszont önálló termékként is elérhetővé vált a SteelSeries GameDAC, vátozatlan formában, kicsit borsos áron.

SteelSeries GameDAC
SteelSeries GameDAC [+]

Az immáron bármilyen, 3,5 milliméteres jack csatlakozót használó fejhallgatóval kompatibilis eszköz maradt az eddigi ESS Sabre 9018 DAC-nál, aminek köszönhetően akár 96 kHz-es, 24 bites audiofájljainkat is élvezhetjük jól megszokott fülesünkkel. A motyó megkapta a DTS Headphone:X 2.0 virtuális térhangzást, melynek segítségével pontosabban pozícionálhatjuk be ellenfeleinket a PC-s és PS4-es lövöldékben, hiszen a GameDAC a Sony konzoljával is kompatibilis az SPDIF bemenetnek köszönhetően.

SteelSeries GameDAC
SteelSeries GameDAC [+]

A vezérlést az OLED kijelző és a méretes, érdes felületű tekerőgomb segítségével végezhetjük, így on-the-go állíthatjuk a 10 sávos hangszínszabályzót, elérhetjük az alap beállításokat, de szintén itt férhetünk hozzá a SteelSeries ChatMix nevű megoldásához is, ez utóbbival külön szabályozhatjuk a játék és a külső programon keresztül történő beszélgetés hangerejét. A SteelSeries GameDAC már globálisan is elérhető, méghozzá 130 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Steelseries Arctis 3, Arctis 5 és Arctis 7 Steelseries Arctis 3, Arctis 5 és Arctis 7 Steelseries Arctis 3, Arctis 5 és Arctis 7
Steelseries Arctis 3, Arctis 5 és Arctis 7 [+]

Kisebb vérfrissítést kapott a gyártó Arctis 3, 5 és 7 modellje is, ezek a 2019 Edition utótaggal különböztethetők meg elődjeiktől. A specifikációk - ezeket a cikk alján részletezzük - maradtak a régiek, a komfortérzeten viszont emeltek a felhasználói visszajelzésekre hallgatva, a fülpárnák és a fejpánt is vastagabb memóriahabot kapott. Mindhárom terméknél kompatibilis lett a már említett DTS Headphone:X 2.0 szabvánnyal, és jó hír, hogy az elődmodellek ezt szintén megkapják egy későbbi szoftverfrissítés formájában. Az új modellek a számozás növekvő sorrendjében rendre 70, 100 és 150 dolláros áron érhetőek el globálisan a boltok fizikai vagy virtuális polcain.

Modell Arctis 3
Arctis 5
Arctis 7
Hangszórók
40 mm
Frekvenciatartomány
20-22 000 Hz
20-20 000 Hz
Hangerő
98 dB
Ellenállás
32 Ohm
Kialakítás
On Ear
Mikrofon
Van, készülékházba rejthető
Csatlakozás típusa
Dupla 3,5 mm jack
USB, 3,5 mm jack
2,4 GHz
Vezeték hossza/hatótáv
3 m
12 m
Lecsatlakoztatható vezeték
Nem
Termék weboldala
Arctis 3
Arctis 5
Arctis 7
Ár
70$
100$ 150$

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés