Hirdetés

Jobb üzemidővel és USB-C vevőegységgel lett több elődjénél az Arctis 7+

A SteelSeries két új fejhallgatója némileg modernebb összképet mutat az elődmodellhez viszonyítva.

A gamer perifériáiról ismert SteelSeries némileg felvarrta Arctis 7 fejhallgatójának ráncait, és rögtön két új modellel is előrukkoltak – bár az Arctis 7+ Wireless és Arctis 7P+ Wireless megoldások közti különbséget egyedül az jelenti, hogy utóbbi támogatja a Sony PlayStation 5 konzol 3D audió megoldását.


[+]

A fejhallgatók hangkeltőinek specifikációja maradt a régi (40 milliméteres átmérő, 20-20 000 Hz-es frekvenciatartomány, 98 dB-es érzékenység), de a készülékházba visszatolható zajszűrős ClearCast mikrofonon sem változtattak sokat, a fontosabb módosításokat más helyen kell keresni.


[+]

Változott például a 2,4 GHz-es, minimális késleltetéssel működő vezeték nélküli kapcsolatot biztosító vevőegység, az eddigi, hosszú vezetékkel ellátott egységet ugyanis egy apróbb, USB Type-C interfészt használó dongle váltotta. Az új kütyü a PC, PlayStation és Mac mellett a Nintendo Switch konzollal, a Oculus/Meta Quest 2 headsettel és az újabb, Androidot, illetve iPadOS-t futtató eszközökkel is kompatibilis, ha pedig ez nem lenne elég, szükség esetén használhatjuk a mellékelt jack kábelt is. Az acél vázra épülő, dedikált vezérlőkkel ellátott fejhallgató töltése szintén USB Type-C csatlakozón keresztül történik, amire 30 óra használat után lesz szükségünk, az eszköz továbbá támogatja a használat közbeni energiaellátást és a gyorstöltést is.


[+]

Újdonság még a SteelSeries saját 7.1 csatornás virtuális térhangzását magába foglaló, PC-re elérhető Sonar szoftveres megoldásának kezelése, ami bár 2022-től a gyártó legtöbb fejhallgatóját támogatni fogja, egyelőre csak a két új modell felhasználói próbálhatják azt ki.


[+]

A kizárólag fekete színben elérhető SteelSeries Arctis 7+ Wireless, valamint a fehér színben is választható Arctis 7P+ Wireless már rendelhető státuszban van, vételáruk egyaránt 200 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés