Hirdetés

Három új headset a SteelSeriestől

Az Arctis Pro sorozat tagjainak különlegességét a beépített „keverőpult” adja.

Egy új fejhallgató-sorozatot dob piacra a SteelSeries, Arctis Pro néven: a három tagból álló család a gyártótól megszokott dizájnt és 40 mm-es hangsugárzókat kapja meg, a Pro utótagot a DTS Headphone: X v2.0 virtuális térbeli hangzás megjelenésének köszönhetik. Közös tulajdonságuk még a bal fülkagylóból kihúzható mikrofon is, a 32 ohmos impedancia, a 102 dB-es érzékenység, illetve a Hi-Res Audionak megfelelő, 10 Hz – 40 kHz közötti frekvenciaátvitel.

Ami viszont a különbségeket illeti, a 180 dolláros „USB+RGB” változat esetében egy USB csatlakozóval is ellátott headsetet kapunk, Prism-kompatibilis RGB világítással a fülkagyló peremén. Az USB-re itt nemcsak a LED-ek meghajtása miatt van szükség – ezen keresztül érjük el a vezetékre integrált ChatMix nevű eszközt is, amely lehetővé teszi a külső beszélgetés és a játékon belüli hangok különböző arányú keverését.


[+]

A sorozat következő modellje a 250 dollárba kerülő „GameDAC+RGB”, amely még mindig vezetékes, viszont a ChatMix helyére egy teljes értékű, GameDAC nevű hangkártya kerül, amely már 24 bit/96 kHz-es hangok lejátszására is képes. A ChatMixből ismerős keverési funkció persze továbbra is rendelkezésre áll, de ezen felül 10 sávos EQ-t is kapunk. A rendszer egyébként a PS4-gyel is kompatibilis. Extra még a Stream Mix funkció, amely lehetővé teszi egy PS4-es játékmenet streamelése során a különböző hangforrások összekeverését.

Végül a legnagyobb a 330 dolláros „Wireless+Bluetooth”, amely vezeték nélküli megoldás, a GameDAC szerepét pedig a töltőként is funkcionáló bázisállomás veszi át, bár a Stream Mixről le kell mondanunk. A beépített akkumulátorokat kímélendő az RGB LED-ek innen eltűntek, a rádiós átvitel viszont választható: használhatunk Bluetooth-t a nagyobb kompatibilitásért, vagy veszteségmentes tömörítést kínáló egyedi 2,4 GHz-es rendszert a jobb hangminőségért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés