Hirdetés

Csak a következő évben üzemeli be a Sony a Gaikai felhőjét

A Sony a PlayStation 4 kapcsán meglehetősen szűkszavú a korábban felvásárolt Gaikai felhős rendszer kapcsán, melyet a vállalat elsősorban arra szeretne használni, hogy az új generációs konzol a PlayStation 3-ra megjelent játékokat is képes legyen valamilyen formában futtatni. Ez nyilván a Gaikai mellett nem helyileg valósul meg, hanem egy távoli szerveren, ahogy azt a felhős játékról szóló cikkünkben részleteztük, de a fő szempont a tartalom elérhetősége.

Jim Ryan, az EDGE magazin számára adott interjúban elmondta, hogy a Gaikai első körben Észak-Amerikában lesz bevetve, méghozzá a következő év során, de a többi kontinens, ideértve Európát is egyelőre várakozó pályán van. Az SCE elnöke kiemelte, hogy a tervekben Európa is szerepel, így később nálunk is lesz Gaikai, de konkrét időpont egyelőre még nincs.

A PlayStation 3-ra megjelent játékok egyébként először a PlayStation 4-en lesznek játszhatók a felhő segítségével, míg később a szolgáltatást a PlayStation Vita is megkapja, illetve a PlayStation 3 sem marad ki belőle. Utóbbi logikátlanul hangzik, hiszen ezen a gépen konkrétan futtathatók a programok. A Sony célja ebben az esetben minden bizonnyal a PlayStation Store-ról vásárolt tartalom azonnali elérhetővé tétele, aminek hála nem kell megvárni a sokszor több gigabájtos tartalom letöltését, mivel az a felhőből azonnal játszhatóvá válik. Persze nyilván a cég a megvásárolt tartalom letöltését nem tiltja meg, így a Gaikai ebből a szempontból csak egy extra szolgáltatás lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés