Hirdetés

Egy év múlva jön Európába a PlayStation Now

A Sony nemrég jelentette be a PlayStation Now néven érkező felhős szórakoztatást, aminek európai bevezetésről korábban nem volt hír. A friss adatok szerint azonban ezzel sem fog sokat várni a cég, így ha minden jól alakul a tengeren túli tesztek során, akkor a következő év elején az öreg kontinensen is elstartol a szolgáltatás. Sőt, Japán és Dél-Korea meghódítása is tervbe van véve, valamivel az európai start előtt.

Persze ez az útiterv akkor érvényes csak, ha az Egyesült Államokban nagyobb problémák nélkül lezajlanak a tesztek, amire egyébként a Gaikai tapasztalatát felhasználva jó esély van. Az is kiderült, hogy a Sony alapvetően felújítja a PlayStation 3 architektúráját. A kompatibilitás megőrzése érdekében a főbb komponensekhez nem nyúlnak, de jelentősen javítanak a hálózati interfészek késleltetésén, illetve a tartalom kódolását is fixfunkciós egységekkel oldják meg. Ezek felelnek majd azért, hogy a tulajdonképpen a játékok nagyon csekély módosítással fussanak a felhőből, miközben a késleltetés a lehető legjobb lesz. A PlayStation Now szervermodulokon egyébként nyolc darab PlayStation 3 lesz, azaz egy ilyen modul nyolc felhasználó igényét tudja kiszolgálni.

A PlayStation Now modulba szánt PlayStation 3 rendszerek újratervezése egyébként elsősorban az energiaigény jelentős csökkentését célozza meg. Ez lényeges elem, mivel a szerver energiaigénye nagyban befolyásolja a fenntarthatóságát, így a fogyasztás csökkentése redukálja az üzemeltetés költségét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés