Hirdetés

Kipróbáltuk: Genius játékos headset

Milyen játékos az, akinek nincs egy jó nagy, lehetőleg mikrofonos fejhallgatója?! Emlékszem, az első darabot – tán egy Philips volt – valamikor a régi szép, BNC hálózatos, teljes hétvégés (értsd alvás nélküli) Unreal Tournament LAN-partik idejében szereztem be, ami nem tegnap volt. Jó sem volt az a füles, kényelmes sem, de legalább olcsón adták. Mára sokat fejlődött a világ ezen a téren is. Mostanra a viszonylag olcsó, 5000 forintos kategóriában is vannak olyan darabok, amelyek maratoni menetek alatt sem válnak kényelmetlenné, és hangjuk is elfogadható.

A Genius – több egyszerűbb megoldás mellett – a HS-G500V-t állítja csatasorba ebben az árkategóriában Méretes, kellemesen párnázott, felhajtható mikrofonos darabról van szó. Persze ebben az árszegmensben még nem szabad örökké kitartó párnázást és szinte törhetetlen műanyagot elvárni. A reálisan gondolkodók minden bizonnyal meg lesznek elégedve a Genius vaskos fejpántjával és fültakarói vékony műbőrével, illetve az alatta lévő szivaccsal, akárcsak a tág tartományban állítható pánttal és a mikrofon rugalmas pálcájával.

Előrelátóan csak az egyik oldalon vezették ki, továbbá hangerőszabályzó és a mikrofonhoz némító kapcsolót szereltek a HS-G500V vezetékére, ami lehetne vagy egy méterrel hosszabb. Így éppen hogy csak elért a földön álló gépemtől a fejemig. Amikor saját Sennheiseremhez szokva felálltam benne, sikerült a kábelénél fogva lerántani a fejemről.

Hangzásban a Genius HS-500V a vártnál jobbnak bizonyult. Játékokhoz bőven elég volt a minősége, zárt rendszerének és nagy hangszóróinak köszönhetően erőteljes basszusokat produkált. Amin meglepődtem, hogy közép és magas tartományban sem esett szét a hangképe, szóval filmhez is vastagon elég lesz, de akár zenét is lehet vele hallgatni, még ha nem is „hifista” színvonalon.

Tud egy érdekes trükköt is a HS-G500V. Van benne egy kis vibramotor, ami bizonyos hangerő fölött megrezegteti a fülest a mélyebb hangoknál. Elsőre jól meg is lepődtem a hatáson, mert eléggé fel kellett tekerni a hangerőt, hogy előjöjjön. Két szintje van a rázásnak, szerintem az erősebb már túlzás. Az én hallásomnak eléggé magas volt az a határ, ami fölött a vibra előjött, ezért hamar megfájdult a fejem. Lehet, hogy aki diszkóban, koncerteken már eltompította ezt az érzékszervét, annak jó lesz a szint. Eme extra funkció nélkül egy árához mérten egészen korrekt játékos fejhallgatónak vélem a Genius HS-500V-t. Szerintem jobb lenne, ha a vibra nélkül, még egy kicsit olcsóbban adnák.

rudi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés