Hirdetés

Kipróbáltuk: Genius zenebogyó

Néhány hete, a Hazai pálya írása közben akadtam rá a Geniusnál az SP-i150 és SP-i160 kishangszórókra. Mobil eszközökhöz való, akkumulátoros hangkeltők ezek, olyan teljesítménnyel, mint anno a zsebrádióké volt. Arra találták ki őket, hogy a mobiltelefon csatlakoztatva, annak egyforintosnyi hangszóróinál azért jobb minőséget produkáljanak. Megvallom őszintén, nagyot néztem, amikor élőben megláttam a Genius SP-i160-at. Pontosabban kicsit, mert úgy narancsnyi valamit vártam, amit pedig kaptam, az inkább mandarin méretű volt.

Összesen egy USB csatlakozót tettek rá, amin az akkutöltéshez áramot és a hangot is kapja a mellékelt, kétarasznyi kábel segítségével. Az elektromos energia USB-n keresztül – jellemzően töltőről vagy számítógépről – jöhet. Rendes dolog a Geniustól, hogy az SP-i160-hoz a 3,5 milliméteres mellé 2,5 milliméteres jack átalakítót is adott. Ez még fülhallgatóval is hasznos lehet. A zenebogyó egyetlen kezelőszerve az alján a ki-bekapcsoló, a hangerőszabályzást a lejátszóról kell megoldani.

Hogy szólt? Egészen korrekten! Persze csak a lehetőségekhez mérten. A kipróbált Sony Ericsson W595s és Samsung Monte belső hangszóróit megütötte – jól néznénk ki, ha nem így történik. Nagyjából a közepes hangszórós ébresztőórák, átlagos notebookok hangzásvilágát hozta: kicsit doboz, kicsit szűk hangtartomány, de arra elég, hogy reggel kihajtson az ágyból, vagy a híreket meghallgassa rajta az ember fia. Tinik minden bizonnyal mini-diszkónak használják majd. Az 1,25 hüvelykes hangszórót rejtő felső részét úgy egy centiméterrel meg lehet emelni. Ilyenkor elvileg térhatásúvá fejlődik a hangja, gyakorlatilag viszont csak kicsit változott a dobozszerű hangszín.

Hogy meddig bírja a beépített akku? Nálam egy teljes nap alatt nem merült le. Azon filózom, talán lopta az áramot a telefontól. Ára valamivel 4000 forint alatt van, szerintem annyit megér – tetszett. Ifjú mobiltelefon-huszároknak kötelező darab.

Azóta történt

Hirdetés