Hirdetés

Tévét a hálóba is!

Manapság a tévétrendek világosak: Nagyobbat, szebbet, háromdimenzióst! Ehhez képest furcsának tűnhet elsőre, hogy miért is dob piacra a Mitsubishi egy három tagból álló új családot, amelyben a legnagyobb tévé is csak 32 hüvelykes képátlóval rendelkezik.

Nos, a japán vállalat felmérése szerint még mindig komoly igény mutatkozik a kisebb méretű berendezések iránt, amelyeket elsősorban dolgozószobákba vagy a hálószobába szánnak a felhasználók. Illetve komoly célcsoportként jelölték meg a diákokat, akiknek az apró garzonjaikban, kollégiumi szobáikban egyszerűen nincs hely egy nagyobb készüléknek.

A Real MX sorozat legkisebb darabja a 26 hüvelyk képátlójú MX45, emellett a szériában megtalálható a 32 colos nagyobb testvér, illetve az ugyanekkora MX40 is. Sajnos a cég közleményéből nem derül ki, hogy a digitális adások vételére alkalmas tuner pontosan melyik szabványt támogatja, de az tény, hogy került ilyen a készülékbe.

Az új modellek 1366x768 képpont megjelenítésére képesek, de ilyen méretek mellett  talán amúgy sem lenne sok szükség a Full HD-re. A három HDMI csatlakozóval megtámogatott, 10 000:1 kontrasztarányt produkáló készülékek a vállalat saját fejlesztésű, Diatone névre hallgató technológiáját használják, amely állítólag minden korábbinál hatékonyabban szűri ki a zavaró képzajt.

A Mitsubishi szerint az új modellek forradalmian környezetbarát újításokat tartalmaznak. A spórolás egyik része, hogy a forrásokhoz igazítják a hangerőt, automatikusan állítva azt. Ezzel biztos rengeteg energiát lehet megtakarítani, de a hatékony külső fényméréssel talán ennél is többet. Ezzel a megoldással találkozhattunk már korábban, más gyártók termékeinél is, ám sokszor ez inkább csak marketingtrükknek tűnt, mint hatékony megoldásnak. Ilyenkor a készülék egy szenzor segítségével felméri a környezeti fényt, és automatikusan ahhoz igazítja a fényerőt, a gammát, illetve a kontrasztarányt. Ezzel elméletileg érezhetően csökken a fogyasztás, de az kérdés, hogy valóban annyira hatékony-e, mint ahogyan azt állítják.

A Real MX széria e hónap végén kerül a boltokba, első körben még csak Japánban. A termékek áráról egyelőre nem árult el konkrétumokat a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés